Неможливо відірватися: меренговий рулет з полуницею та вершковим кремом
Повітряний та дуже ніжний десерт

Меренговий рулет з полуницею та вершковим кремом/Фото: istockphoto
Чи можна швидко та легко приготувати справжній шедевр? Безперечно! Меренговий рулет – стовідсотковий варіант! Неймовірно смачний та ніжний десерт за простим рецептом. Обирайте улюблений варіант начинки та насолоджуйтесь смаком.
Інгредієнти:
- 200 г (6 білків) яєць
- 250 г цукрової пудри
- дрібка солі, дрібка лимонної кислоти
- 30 г кукурудзяного крохмалю
Полунична начинка
- 250 г полуниць
- 1 ст.л цукру
- 1 ч.л з гіркою крохмалю
Крем
- 300 г маскарпоне
- 60 мл вершків 33%,
- 20 г цукрової пудри
Порада: яйця мають бути кімнатної температури, коли відділяєте від жовтків білки — не має потрапити жодна капля жовтка, інакше білки до піків не зіб’ються.
Спосіб приготування:
- беремо білки і збиваємо міксером 1 хв. Додаємо цукрову пудру, дрібку солі і лимонної кислоти і збиваємо до піків — це приблизно 10-12 хв. Додаємо крохмаль, збиваємо на малих оборотах ще 1 хв і готово
- масу переливаємо на деко, застелене пергаментом. Потрібно якісний пергамент який не прилипає. Розрівнюємо і робимо середньої товщини корж
- відправляємо в духовку, при 150°C на 35-40 хв. Час приготування залежить від духовки. Готовий корж, має бути з твердою верхньою скоринкою, яка тріскається при натисканні пальцем, це варто перевіряти — якщо корж м’який, потрібно готувати ще
- виймаємо деко. Зверху кладемо на корж пергамент (чи чисте полотенце), і акуратно переверніть корж на стіл. Дайте кілька хвилин охолонути
- паралельно готуємо начинку — в блендер закиньте полуниці і цукор, перебийте в пюре. Перелийте в ковшик, додайте крохмаль. Перемішуючи проварюйте до загустіння
- також готуємо крем — з допомогою міксеру збийте маскарпоне, пудру і вершки упродовж 1 хвилини
- змастіть полуничною начинкою поверхню коржа. А далі другий шар із крему. Залишіть 1/5 крему для прикраси.
- Скрутіть корж в рулет. Кремом що лишився змастіть верхівку, та прикрасьте ягодами та м’ятою.
- Дайте настоятись 1-2 години в холодильнику і можна подавати
Хрустка ззовні та ніжна всередині: ідеальна запечена картопля з секретним інгредієнтом
Джерело:
Алекс Міль
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні