ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Неможливо відірватися: меренговий рулет з полуницею та вершковим кремом

Різне 11:30 - 18 травня 2025

Повітряний та дуже ніжний десерт

Неможливо відірватися: меренговий рулет з полуницею та вершковим кремом

Меренговий рулет з полуницею та вершковим кремом/Фото: istockphoto

Чи можна швидко та легко приготувати справжній шедевр? Безперечно! Меренговий рулет – стовідсотковий варіант! Неймовірно смачний та ніжний десерт за простим рецептом. Обирайте улюблений варіант начинки та насолоджуйтесь смаком.

Інгредієнти:

  • 200 г (6 білків) яєць
  • 250 г цукрової пудри
  • дрібка солі, дрібка лимонної кислоти
  • 30 г кукурудзяного крохмалю

Полунична начинка

  • 250 г полуниць
  • 1 ст.л цукру
  • 1 ч.л з гіркою крохмалю

Крем

  • 300 г маскарпоне
  • 60 мл вершків 33%,
  • 20 г цукрової пудри

Порада: яйця мають бути кімнатної температури, коли відділяєте від жовтків білки — не має потрапити жодна капля жовтка, інакше білки до піків не зіб’ються.

Спосіб приготування:

  • беремо білки і збиваємо міксером 1 хв. Додаємо цукрову пудру, дрібку солі і лимонної кислоти і збиваємо до піків — це приблизно 10-12 хв. Додаємо крохмаль, збиваємо на малих оборотах ще 1 хв і готово
  • масу переливаємо на деко, застелене пергаментом. Потрібно якісний пергамент який не прилипає. Розрівнюємо і робимо середньої товщини корж
  • відправляємо в духовку, при 150°C на 35-40 хв. Час приготування залежить від духовки. Готовий корж, має бути з твердою верхньою скоринкою, яка тріскається при натисканні пальцем, це варто перевіряти — якщо корж м’який, потрібно готувати ще
  • виймаємо деко. Зверху кладемо на корж пергамент (чи чисте полотенце), і акуратно переверніть корж на стіл. Дайте кілька хвилин охолонути
  • паралельно готуємо начинку — в блендер закиньте полуниці і цукор, перебийте в пюре. Перелийте в ковшик, додайте крохмаль. Перемішуючи проварюйте до загустіння
  • також готуємо крем — з допомогою міксеру збийте маскарпоне, пудру і вершки упродовж 1 хвилини
  • змастіть полуничною начинкою поверхню коржа. А далі другий шар із крему. Залишіть 1/5 крему для прикраси.
  • Скрутіть корж в рулет. Кремом що лишився змастіть верхівку, та прикрасьте ягодами та м’ятою.
  • Дайте настоятись 1-2 години в холодильнику і можна подавати

Хрустка ззовні та ніжна всередині: ідеальна запечена картопля з секретним інгредієнтом

Джерело: Алекс Міль

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин