ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Класика для сімейної вечері: готуємо запіканку з куркою по-французьки

Різне 18:41 - 12 травня 2025

Ця ніжна страва точно смакуватиме усій родині

Класика для сімейної вечері: готуємо запіканку з куркою по-французьки

Рецепт запіканки з куркою по-французьки / Фото: freepik

Для кожної господині/господаря питання: “Що приготувати на вечерю?” – є дуже гострим і неприємним. Тому, щоб не ламати зайвий час голову, пропонуємо звернути увагу на французьку класику – запашну запіканку з куркою, шпинатом і трьома сирами.

Деталі

На перший погляд, може здатися, що це дуже складна страва, на яку треба витратити багато часу та інгредієнтів, але ж насправді нічого складного в ній немає. Вам знадобляться макарони, курка, гриби, молоко, сир та зелень. Тому цей рецепт чудово підходить для сімейної вечері або застілля — смачно, ситно та з мінімальними зусиллями.

Інгредієнти:

  • 250 г макаронів пенне — можна замінити на фузіллі, рігатоні або іншу коротку пасту.
  • 1 столова ложка оливкової олії — для обсмаження грибів.
  • 200 г печериць, товсто нарізаних — можна взяти дрібні шампіньйони, розрізані навпіл.
  • 6 гілочок свіжого чебрецю (тільки листя) — також підійде розмарин або щіпка сушеного естрагону.
  • 1 запечена курка-гриль (курка-барбекю), очищена від кісток і нарізана.
  • 1 упаковка (близько 40 г) суміші для французького цибулевого супу — суха приправа, яку можна знайти у відділі спецій.
  • 60 г свіжого шпинату — можна брати молоде листя або заморожений шпинат.
  • 375 мл (1,5 склянки) жирного молока — 3,2% жирності або більше.
  • 125 мл (пів склянки) жирних вершків — від 30% жирності.
  • 155 г (приблизно 1,5 склянки) тертого сиру для запікання — суміш моцарели, чеддеру і пармезану або будь-який сир, який добре плавиться.
  • Свіжа петрушка для подачі.

Спосіб приготування:

  1. Поставте каструлю з підсоленою водою на вогонь і доведіть до кипіння. Відваріть макарони, злийте воду та відкладіть в сторону.
  2. Викладіть нарізані печериці та листя чебрецю на попередньо розігріту сковорідку та обсмажуйте протягом 3–4 хвилин, поки гриби не стануть м’якими.
  3. До грибної суміші додайте: подрібнене м’ясо запеченої курки, суміш для французького цибулевого супу, шпинат, молоко, вершки, половину тертого сиру.
  4. Перемішайте і доведіть до легкого кипіння, щоб соус став однорідним і ароматним. Додайте відварену пасту, приправте сіллю та перцем до смаку.
  5. Перекладіть все у форму для запікання, змащену олією або застелену пергаментом. Посипте зверху рештою тертого сиру.
  6. Поставте деко у духовку, увімкнену в режим гриль (або верхній жар) на високу температуру. Запікайте страву впродовж 2–3 хвилин, поки сир не стане золотистим і пузиристим.
  7. Перед подачею посипте свіжою нарізаною петрушкою.

Смачного!

Також ми розповідали, як приготувати салат з нутом, лавашем, фетою і лимонною заправкою.

Джерело: taste

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин