Класика для сімейної вечері: готуємо запіканку з куркою по-французьки
Ця ніжна страва точно смакуватиме усій родині

Рецепт запіканки з куркою по-французьки / Фото: freepik
Для кожної господині/господаря питання: “Що приготувати на вечерю?” – є дуже гострим і неприємним. Тому, щоб не ламати зайвий час голову, пропонуємо звернути увагу на французьку класику – запашну запіканку з куркою, шпинатом і трьома сирами.
Деталі
На перший погляд, може здатися, що це дуже складна страва, на яку треба витратити багато часу та інгредієнтів, але ж насправді нічого складного в ній немає. Вам знадобляться макарони, курка, гриби, молоко, сир та зелень. Тому цей рецепт чудово підходить для сімейної вечері або застілля — смачно, ситно та з мінімальними зусиллями.
Інгредієнти:
- 250 г макаронів пенне — можна замінити на фузіллі, рігатоні або іншу коротку пасту.
- 1 столова ложка оливкової олії — для обсмаження грибів.
- 200 г печериць, товсто нарізаних — можна взяти дрібні шампіньйони, розрізані навпіл.
- 6 гілочок свіжого чебрецю (тільки листя) — також підійде розмарин або щіпка сушеного естрагону.
- 1 запечена курка-гриль (курка-барбекю), очищена від кісток і нарізана.
- 1 упаковка (близько 40 г) суміші для французького цибулевого супу — суха приправа, яку можна знайти у відділі спецій.
- 60 г свіжого шпинату — можна брати молоде листя або заморожений шпинат.
- 375 мл (1,5 склянки) жирного молока — 3,2% жирності або більше.
- 125 мл (пів склянки) жирних вершків — від 30% жирності.
- 155 г (приблизно 1,5 склянки) тертого сиру для запікання — суміш моцарели, чеддеру і пармезану або будь-який сир, який добре плавиться.
- Свіжа петрушка для подачі.
Спосіб приготування:
- Поставте каструлю з підсоленою водою на вогонь і доведіть до кипіння. Відваріть макарони, злийте воду та відкладіть в сторону.
- Викладіть нарізані печериці та листя чебрецю на попередньо розігріту сковорідку та обсмажуйте протягом 3–4 хвилин, поки гриби не стануть м’якими.
- До грибної суміші додайте: подрібнене м’ясо запеченої курки, суміш для французького цибулевого супу, шпинат, молоко, вершки, половину тертого сиру.
- Перемішайте і доведіть до легкого кипіння, щоб соус став однорідним і ароматним. Додайте відварену пасту, приправте сіллю та перцем до смаку.
- Перекладіть все у форму для запікання, змащену олією або застелену пергаментом. Посипте зверху рештою тертого сиру.
- Поставте деко у духовку, увімкнену в режим гриль (або верхній жар) на високу температуру. Запікайте страву впродовж 2–3 хвилин, поки сир не стане золотистим і пузиристим.
- Перед подачею посипте свіжою нарізаною петрушкою.
Смачного!
Також ми розповідали, як приготувати салат з нутом, лавашем, фетою і лимонною заправкою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!