Делікатес для гурманів: класичні м’ясні кульки у вишуканому соусі з кропом
Ця страва подарує надзвичайне задоволення

Делікатес для гурманів: класичні м’ясні кульки у вишуканому соусі з кропом/Фото: przepisy.pl
М’ясні кульки в кроповому соусі мають соковиту текстуру та буквально тануть в роті. Аромат кропу додає страві свіжості та яскравості. Смак стає збалансованим та дуже приємним.
Загалом ця страва асоціюється з домашнім затишком, теплом, родиною.
Що треба:
- яловичий та свинячий фарш - 500 грамів
- Кубик приправи смаженого м'яса - 1 штука
- вершки 18% - 100 мілілітрів
- кріп - 1 пучок
- Ніжна універсальна приправа - 1 столова ложка
- цибуля -1 штука
- Кайзер-рол - 1 штука
- молоко - 1 склянка
- борошно - 4 столові ложки
- яйце -1 штука
- мелений чорний перець - 1 щіпка
Приготування:
Замочіть булочку в молоці, а потім відіжміть. Перекладіть м’ясо в миску та ретельно перемішайте з яйцем і булочкою. Приправте суміш дрібкою чорного перцю та делікатесним соусом.
Сформуйте з м’ясної маси невеликі фрикадельки та обваляйте їх у борошні. Потім обсмажте з кожного боку до золотисто-коричневого кольору в розігрітій олії.
Додайте нарізану кубиками цибулю до обсмажених фрикадельок. Смажте деякий час, поки цибуля не стане прозорою. Додайте решту борошна та перемішайте.
Налийте склянку води в каструлю, додайте есенцію. Варіть все близько 8 хвилин, потім додайте вершки та подрібнений кріп. Варіть все разом ще 3-4 хвилини. Подавайте готові фрикадельки в кроповому соусі з картоплею або крупою.
Раніше ми писали, як приготувати курячу печінку у мадері.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!