Дуже бюджетний варіант легендарного салату “Цезар”. Знущання з традицій чи кулінарне відкриття?
Що станеться, якщо деякі інгредієнти салату замінити іншими?

Дуже бюджетний варіант легендарного салату “Цезар” / Фото: Bing
Класичний легендарний салат "Цезар" – це, безумовно, вишукана страва, але іноді деякі інгредієнти (як-от айсберг, бекон чи пармезан) можуть вдарити по гаманцю. Пропонуємо просту й смачну адаптацію – з молодою капустою, курячим філе та твердим сиром. Цей варіант не гірший за оригінал, а можливо — навіть смачніший завдяки свіжості і простоті і, звісно, бюджетності.
Грибний бешамель – ніжний соус із французьким шиком і українською душею
Інгредієнти:
- Половина невеликого качана молодої капусти
- 200 г курячого філе (ріжемо смужками і обсмажуємо на сковорідці)
- 100 г твердого сиру (будь-якого, який є під рукою)
- Сухарики (для приготування хліб ріжемо кубиками та обсмажуємо зі спецями та сіллю на оливковому чи звичайному маслі)
- Зварене вкруту яйце
- Кілька помідорів чері.
Для заправки:
- Оливкова олія або майонез — для заправки (на вибір)
- 1–2 зубчики часнику (опційно)
- Сіль, перець — за смаком
- Французька гірчиця
- Лимонний сік або трішки гірчиці — для пікантності.
Як приготувати:
- Підготуйте основу: молоду капусту нашинкуйте тоненько. Звісно, айсбер має вишуканіший смак, але капуста соковита й хрумка — ідеальна база для салату.
- Приготуйте курку: якщо у вас вже є варене або запечене філе — чудово. Наріжте його невеликими шматочками-смужками. Для більш насиченого смаку можна обсмажити філе з трішки спецій.
- Замість пармезану використайте будь-який твердий сир: російський, голландський, гауду або український. Натріть його на крупну тертку.
- Сухарики. Найсмачніше — зробити свої. Поріжте білий хліб кубиками, обсмажте на сухій сковороді або в духовці з трішки олії та часнику до хрумкої скоринки.
- Для заправки потрібно змішати оливкову олію з подрібненим часником, додати трішки гірчиці та лимонного соку. Або ж використайте легкий майонез, якщо любите більш насичений смак, чи готову заправку “Цезар” від “Торчин”.
- У великій мисці з’єднайте капусту, курку, чері і сухарики. Яйце поріжте на четвертинки і викладіть зверху. Заправте, добре перемішайте, посипте тертим сиром — і подавайте одразу, поки сухарики ще хрусткі.
Цей салат ідеально підходить і для обіду, і для вечері. А якщо приготувати його на святковий стіл — точно не залишиться жодного шматочка!
Смачного!
Раніше ми ділились рецептом корисної та дуже смачної намазки з двох суперфудів.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!