ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Дуже бюджетний варіант легендарного салату “Цезар”. Знущання з традицій чи кулінарне відкриття?

Різне 20:48 - 10 травня 2025

Що станеться, якщо деякі інгредієнти салату замінити іншими? 

Дуже бюджетний варіант легендарного салату “Цезар”

Дуже бюджетний варіант легендарного салату “Цезар” / Фото: Bing

Класичний легендарний салат "Цезар" – це, безумовно, вишукана страва, але іноді деякі інгредієнти (як-от айсберг, бекон чи пармезан) можуть вдарити по гаманцю. Пропонуємо просту й смачну адаптацію – з молодою капустою, курячим філе та твердим сиром. Цей варіант не гірший за оригінал, а можливо — навіть смачніший завдяки свіжості і простоті і, звісно, бюджетності.

Грибний бешамель – ніжний соус із французьким шиком і українською душею

Інгредієнти:

  • Половина невеликого качана молодої капусти
  • 200 г курячого філе (ріжемо смужками і обсмажуємо на сковорідці)
  • 100 г твердого сиру (будь-якого, який є під рукою)
  • Сухарики (для приготування хліб ріжемо кубиками та обсмажуємо зі спецями та сіллю на оливковому чи звичайному маслі)
  • Зварене вкруту яйце
  • Кілька помідорів чері.

Для заправки:

  • Оливкова олія або майонез — для заправки (на вибір)
  • 1–2 зубчики часнику (опційно)
  • Сіль, перець — за смаком
  • Французька гірчиця
  • Лимонний сік або трішки гірчиці — для пікантності.

Як приготувати:

  1. Підготуйте основу: молоду капусту нашинкуйте тоненько. Звісно, айсбер має вишуканіший смак, але капуста соковита й хрумка — ідеальна база для салату.
  2. Приготуйте курку: якщо у вас вже є варене або запечене філе — чудово. Наріжте його невеликими шматочками-смужками. Для більш насиченого смаку можна обсмажити філе з трішки спецій.
  3. Замість пармезану використайте будь-який твердий сир: російський, голландський, гауду або український. Натріть його на крупну тертку.
  4. Сухарики. Найсмачніше — зробити свої. Поріжте білий хліб кубиками, обсмажте на сухій сковороді або в духовці з трішки олії та часнику до хрумкої скоринки.
  5. Для заправки потрібно змішати оливкову олію з подрібненим часником, додати трішки гірчиці та лимонного соку. Або ж використайте легкий майонез, якщо любите більш насичений смак, чи готову заправку “Цезар” від “Торчин”.
  6. У великій мисці з’єднайте капусту, курку, чері і сухарики. Яйце поріжте на четвертинки і викладіть зверху. Заправте, добре перемішайте, посипте тертим сиром — і подавайте одразу, поки сухарики ще хрусткі.

Цей салат ідеально підходить і для обіду, і для вечері. А якщо приготувати його на святковий стіл — точно не залишиться жодного шматочка!

Смачного!

Раніше ми ділились рецептом корисної та дуже смачної намазки з двох суперфудів.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин