ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Новий рівень французьких тостів: від цього рецепта з халою неможливо відмовитись

Різне 14:29 - 06 травня 2025

Готується елементарно, але смак незабутній. Це стане вашим постійним сніданком

Новий рівень французьких тостів: від цього рецепта з халою неможливо відмовитись

Новий рівень французьких тостів: від цього рецепта з халою неможливо відмовитись/Фото: Alex Lepe/The Kitchn

Є так багато способів приготувати французькі тости: від класичної версії, де скибочки замочують і смажать, до цілої запіканки, щоб легко нагодувати натовп. Ділимось з вами ще одним цікавим способом готувати і їсти французькі тости. Цей розривний (у прямому й переносному значеннях) французький тост із корицею містить солодкий заварний, запечений у цілому буханці хали. На підготовку знадобиться лише кілька хвилин, перш ніж піч зробить усе за вас.

Інгредієнти

  • 1 буханець не нарізаного хліба хала (плетенка). Чим свіжіший, тим краще
  • 300 мілілітрів молока
  • 3 великих яйця
  • 50 грамів цукру
  • 2 чайні ложки ванільного екстракту
  • 1 чайна ложка меленої кориці
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 30 грамів вершкового масла, розтопленого
  • Цукрова пудра, для посипання
  • Кленовий сироп, для подачі

Спосіб приготування

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Вкрийте деко пергаментом. Покладіть 1 буханець хали на пергамент.
  2. Використовуючи великий зубчастий ніж, розріжте буханець паралельними вертикальними лініями. Відстань між ними близько 5 см і зупиняйте кожен надріз, коли ви наближаєтеся до дна (не прорізайте до кінця). Повторіть надрізи, щоб вони перетинали попередні, ніби малюєте сітку.
  3. Приготуйте заварний крем: збийте молоко, 3 великих яйця, цукор, ванільний екстракт, корицю та сіль у мірній чашці або посудині з носиком.
  4. Розкриваючи пальцями простір між шматочками хали, повільно влийте заварний крем між надрізами. Намагайтеся вливати так, щоб хала увібрала увесь крем. Змастіть хліб розтопленим маслом.
  5. Випікайте до золотисто-коричневого кольору 45-50 хвилин. Дайте охолонути 5 хвилин. Посипте цукровою пудрою і подавайте з кленовим сиропом.

Удон з куркою та овочами: Азія у вас вдома

Джерело: The kitchn

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин