Новий рівень французьких тостів: від цього рецепта з халою неможливо відмовитись
Готується елементарно, але смак незабутній. Це стане вашим постійним сніданком

Новий рівень французьких тостів: від цього рецепта з халою неможливо відмовитись/Фото: Alex Lepe/The Kitchn
Є так багато способів приготувати французькі тости: від класичної версії, де скибочки замочують і смажать, до цілої запіканки, щоб легко нагодувати натовп. Ділимось з вами ще одним цікавим способом готувати і їсти французькі тости. Цей розривний (у прямому й переносному значеннях) французький тост із корицею містить солодкий заварний, запечений у цілому буханці хали. На підготовку знадобиться лише кілька хвилин, перш ніж піч зробить усе за вас.
Інгредієнти
- 1 буханець не нарізаного хліба хала (плетенка). Чим свіжіший, тим краще
- 300 мілілітрів молока
- 3 великих яйця
- 50 грамів цукру
- 2 чайні ложки ванільного екстракту
- 1 чайна ложка меленої кориці
- 1/4 чайної ложки солі
- 30 грамів вершкового масла, розтопленого
- Цукрова пудра, для посипання
- Кленовий сироп, для подачі
Спосіб приготування
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Вкрийте деко пергаментом. Покладіть 1 буханець хали на пергамент.
- Використовуючи великий зубчастий ніж, розріжте буханець паралельними вертикальними лініями. Відстань між ними близько 5 см і зупиняйте кожен надріз, коли ви наближаєтеся до дна (не прорізайте до кінця). Повторіть надрізи, щоб вони перетинали попередні, ніби малюєте сітку.
- Приготуйте заварний крем: збийте молоко, 3 великих яйця, цукор, ванільний екстракт, корицю та сіль у мірній чашці або посудині з носиком.
- Розкриваючи пальцями простір між шматочками хали, повільно влийте заварний крем між надрізами. Намагайтеся вливати так, щоб хала увібрала увесь крем. Змастіть хліб розтопленим маслом.
- Випікайте до золотисто-коричневого кольору 45-50 хвилин. Дайте охолонути 5 хвилин. Посипте цукровою пудрою і подавайте з кленовим сиропом.
Джерело:
The kitchn
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні