ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Споживання цього продукту наполовину зменшить ризик розвитку раку

Наука 17:40 - 15 травня 2021

Дослідження показали, що люди, які вживали щодня гриби, мали менший ризик розвитку онкології

Який продукт допоможе уникнути онкології

Фото: Pixabay/ Автор- Silvia

Таку цікаву інформацію оприлюднили співробітники Інституту раку штату Пенсільванія. Вони проаналізували дані більш ніж 19 500 хворих.

Дослідження показали, що ризик можна зменшити на 45%, варто лише для цього з'їдати хоча б 18 грам грибів.

Аспірант епідеміології Джибріла М. Ба відмітив, гриби є основним харчовим джерелом ерготіонеїну, який є унікальним і потужним антиоксидантом і захисником клітин.

"Поповнення запасів антиоксидантів в організмі може допомогти захистити від окисного стресу і знизити ризик раку", — наголосив Джибріл.

Варто звернути увагу й тим, хто сидить на дієтах, оскільки гриби багаті вітамінами і поживними речовинами. Недаремно ж їх називають "м'ясом" для вегетаріанців. Особливо після сушіння грибів, кількість білка в них зростає в 10 разів.

Проаналізувавши конкретні види раку, вчені відзначили сильний зв'язок з раком грудей, оскільки люди, які регулярно їли гриби, мали значно нижчий ризик отримати онкологію. Проте це могло бути пов'язано з тим, що більшість тестувань не включали інші різновиди раку.

У майбутньому це може допомогти у створенні спеціальних дієт проти раку й подальшому вивченні захисної дії.

Читайте також, дієтологи назвали 3 основні продукти, які допомагають позбавитися від зайвої ваги.

Джерело: Green Post

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин