Ці правила вибору та вживання м'яса вбережуть від трихінельозу
Запам'ятайте 2 найважливіші правила, щоб не стати жертвою гельмінтів

Фото: t.me/zahust_prav
Вибір м'яса — завдання відповідальне, і виконувати його слід із дотриманням усіх необхідних правил та інструкцій.
Деталі
На жаль, іноді недобросовісні постачальники можуть сприяти появі на прилавках продуктових магазинів продукту з “сюрпризом” у вигляді гельмінтів.
Трихінельоз може вражати не лише тварин, а й людей, а її збудником є нематода роду Trichinella.
Причому “місце проживання” вона собі обирає не надто розбірливо — чудово приживається вона як у конях і свинях, так і в домашніх улюбленцях.
Основними факторами передачі трихінельозу людині є, уражені личинками трихінел, свинина (м'ясо, сало, інші продукти забою), конина, м'ясо диких кабанів, ведмедів тощо, яке містить у собі личинки трихінел
Саме тому вкрай важливо купувати м'ясо виключно в перевірених місцях — стихійні ринки до цієї категорії не входять!
У жодному разі не рекомендується їсти м'ясо, яке не пройшло необхідну термічну обробку.
Зверніть увагу на поведінку домашніх тварин. У зоні ризику котики та песики з підвищеною температурою, втратою ваги, набряками повік і кінцівок, а також із розладом травного каналу.
Раніше в Кабміні нагадали про безкоштовні обстеження у сімейного лікаря.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!