5 критичних помилок у приготуванні випічки
Що і чому може піти не так

Критичні помилки у приготування випічки / Фото: Pixabay
Випічка - це наука, проте вона дається не кожному. Часто ви можете зіпсувати рецепт та не мати гадки, чому так сталося. Розповідаємо про кілька грубих помилок, які можуть перетворити вашу страву на неїстівну.
Ви не зважили інгредієнти
Використання ваг - це найважливіша річ, яку ви можете зробити, щоб налаштувати себе на успіх і відтворити те, що задумав розробник рецепта. Вага більш точна, ніж об'єм. Кількість інгредієнта, яку ви наберете в мірний стаканчик, може варіюватися залежно від того, як він упакований, як ви його зачерпнули, а також від самого стаканчика. Навіть мірні склянки з однаковим заявленим об'ємом можуть вміщати різну кількість; у випадку з борошном ця різниця може становити до 20 відсотків залежно від пекаря, згідно з даними "Американської тестової кухні". У випічці навіть невелика різниця у кількості борошна чи цукру, особливо якщо вона збільшується у кількох стаканчиках, може стати різницею між успіхом і невдачею.
Ви випікали у скляній ємності замість металевої
Ваші вироби можуть погано пропікатися та бути сирими всередині через скляну форму. Скло повільно нагрівається. Метал нагрівається швидше. У випадку зі склом (або керамікою) повільніша передача тепла означає, що їжа випікатиметься довше, ніж у металевих формах. Якщо ви витягнете пиріг або навіть партію тістечок, коли краї, що швидше схоплюються, здаються готовими, середина може бути ще сирою. Якщо ви почекаєте, доки пропечеться середина, коли тепло нарешті проникне всередину, швидше за все, краї будуть пересмаженими. Вони також можуть продовжувати висихати, коли форма остигає, через утримання тепла.
У вашій духовці не було потрібної температури
Успіх випічки залежить від точної температури. Буває, що печиво розтікається, а не піднімається, коли не зважаєте на попередній розігрів.
Важливість знати реальну температуру духовки, а не ту, яку вона заявляє. Багато домашніх духовок не досягають заданої температури до того моменту, коли спрацьовує сигнал попереднього розігріву. У моєму випадку це зазвичай займає щонайменше 15 хвилин, якщо не більше. Візьміть окремий термометр і перевірте, що він показує, коли звучить сигнал. Якщо ви постійно бачите, що ваша духовка працює на певну величину вище або нижче того, що ви встановили на циферблаті, відрегулюйте її відповідно або відкалібруйте самостійно чи за допомогою професіонала.
Ви недостатньо змішали
Незалежно від того, чи перемішуєте ви вручну, чи використовуєте міксер, не забувайте періодично вишкрібати миску між додаваннями інгредієнтів, а за потреби - частіше. Масло і цукор мають властивість прилипати до стінок. Для досягнення найкращих результатів, якщо в рецепті використовується розм'якшене вершкове масло, переконайтеся, що воно не холодне і тверде або тепле і суповидне.
Ви зробили погану заміну
Кожного разу, коли ви робите заміну в рецепті, ви ризикуєте отримати проблеми. Це не означає, що ви не повинні цього робити. Це означає, що ви повинні продумати свою заміну і з'ясувати, чи є вона суттєвою зміною складу і функції інгредієнтів.
У випадку з мигдальним та універсальним борошном, це два принципово різних інгредієнти - горіхи та пшениця. Їх здатність поглинати вологу, стабілізувати тісто або кляр і розширюватися при випіканні не однакова. Ось чому так важливо витратити додатковий час, щоб зрозуміти, чому інгредієнти працюють і що вони роблять. Якщо ви хочете зробити заміну, а оригінальний рецепт цього не передбачає, пошукайте інші приклади. Якщо ви хочете це зробити, можливо, хтось інший це вже зробив. Для певних дієтичних потреб іноді найкращим варіантом дій буде знайти інший рецепт, розроблений з урахуванням цих параметрів.
Нещодавно ми ділилися найкращими кольоровими рішеннями для вашої кухні.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!