5 помилок під час прибирання кухні, які нароблять більше шкоди, ніж користі
Незалежно від того, як часто ви прибираєте, ці помилки можуть зіпсувати все

5 помилок під час прибирання кухні / Фото: Freepik
Ніщо не може зрівнятися з тим, як зайти на блискучу чисту кухню, без жодної плями жиру на духовці чи крихти на стільниці. Однак, незалежно від того, чи вважаємо ми себе талановитими домашніми кухарями, чи просто користуємося мікрохвильовою піччю, підтримання чистоти на кухні може бути складним завданням. Навіть якщо ви добре прибираєте на кухні щотижня і витираєте посуд після кожного прийому їжі, простір може бути не таким чистим, як ви думаєте. Або ж ваші методи прибирання можуть приносити більше шкоди, ніж користі. Ось п'ять найпоширеніших помилок у прибиранні кухні, а також порад, як їх виправити.
Миття з відбілювачем
Багато людей використовують відбілювач для дезінфекції кухні, тому що він недорогий і добре справляється з поставленими завданнями. Однак, за словами Ліндсі Дроз і Крісті Лорд, співзасновниць L'Avant Collective, яка виробляє еко-розкішну лінію засобів для прибирання та прання на рослинній основі, використання відбілювача може бути ризикованим.
Випари відбілювача не лише небезпечні для людей і домашніх тварин, але й можуть зіпсувати ваш одяг через випадкове розбризкування. При чищенні стільниць відмовтеся від відбілювача і скористайтеся натуральним багатоцільовим миючим засобом.
Використання декількох засобів для чищення
Дійсно хороший універсальний очищувач може замінити всі ті пляшки під раковиною і допомогти вам заощадити трохи грошей. Реальність така, що мати засіб для миття раковини, скла та нержавіючої сталі - це занадто багато, а один засіб повинен виконувати більшість завдань з прибирання.
Розпилення та швидке витирання
Коли справа доходить до чищення стільниць та інших поверхонь, більшість з нас розпилюють засіб, витирають і все готово, чи не так? Неправильно. За словами Спенсера Мартіна, засновника та генерального директора Sonic Power, важливо дати засобам для чищення постояти кілька хвилин, перш ніж витирати. Наберіться терпіння і дозвольте засобу зробити більшу частину роботи за вас. Проте не чекайте занадто довго і не дайте йому висохнути!
Недостатньо часто міняти губку
За словами Сари Кук, президента компанії Nanny's & Granny's, кухонна губка - сумнозвісне середовище для розмноження бактерій. Цей інструмент може швидко стати гігієнічною загрозою, якщо ним не користуватися належним чином. Щоб запобігти цьому, ми рекомендуємо дезінфікувати губки щодня і замінювати їх раз на два тижні.
Хочете взагалі відмовитися від губки? Кук рекомендує використовувати серветки з мікрофібри для прибирання.
Ви також можете використовувати щітку для посуду замість губки, щоб відтирати брудні тарілки, каструлі та сковорідки. Коли вона забрудниться, її можна буде легко вимити в посудомийній машині.
Забуваєте чистити відро для сміття
На вашій кухні неприємно пахне нечистотами? Не можете зрозуміти, звідки з'явився неприємний запах? Якщо ви все вичистили, настав час добре понюхати відро для сміття. Доктор Лора Хауперт, доктор філософії, головний науковий співробітник OMI Industries, яка є материнською компанією Fresh Wave, каже: «Дуже важливо час від часу очищати сміттєвий бак, оскільки бактерії розмножуються, спричиняючи неприємний запах».
Ви можете спробувати використовувати мило для посуду і вимити сміттєвий бак зі шланга на задньому дворі або використовувати універсальний миючий засіб і мікрофібру, щоб відмити його від харчових відходів. Тільки переконайтеся, що смітник сухий, перш ніж замінити мішок.
Нещодавно ми розповідали, як прибрати подряпини з дерев'яної підлоги.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!