ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Безпечність харчових продуктів: що варто знати щодо продуктів для спеціальних медцілей

Суспільство 09:54 - 27 червня 2024

Держпродспоживслужба отримує значну кількість запитів і звернень від громадян

Це харчовий продукт, спеціально розроблений і вироблений для годування пацієнтів (включаючи тих, які є дітьми грудного та раннього віку), що повинен споживатися за призначенням лікаря в закладі охорони здоров’я та/або поза його межами

Це харчовий продукт, спеціально розроблений і вироблений для годування пацієнтів (включаючи тих, які є дітьми грудного та раннього віку), що повинен споживатися за призначенням лікаря в закладі охорони здоров’я та/або поза його межами

Держпродспоживслужба отримує значну кількість запитів і звернень від громадян стосовно продуктів для спеціальних медичних цілей, тому варто нагадати споживачам, що відповідно до Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності і якості харчових продуктів" харчовий продукт для спеціальних медичних цілей – це харчовий продукт, спеціально розроблений і вироблений для годування пацієнтів (включаючи тих, які є дітьми грудного та раннього віку), що повинен споживатися за призначенням лікаря в закладі охорони здоров’я та/або поза його межами.

Деталі

Такий харчовий продукт призначається для часткової або повної заміни звичайного раціону харчування пацієнтів (включаючи тих, які є дітьми грудного та раннього віку) з обмеженою, ослабленою або порушеною здатністю приймати, перетравлювати, засвоювати, метаболізувати та/або виводити з організму звичайні харчові продукти та/або певні поживні речовини, що містяться в них, та/або їх метаболіти. Такий харчовий продукт також може призначатися для повного або часткового годування пацієнтів (включаючи тих, які є дітьми грудного та раннього віку) з іншими визначеними лікарем потребами, які неможливо задовольнити шляхом модифікації звичайного раціону харчування.

Нагадування виробникам та імпортерам харчових продуктів для спеціальних медичних цілей, що повідомлення про намір введення в обіг зазначених продуктів потрібно надсилати компетентному органу, функції якого покладені на Держпродспоживслужбу, в порядку, затвердженому наказом Мінагрополітики від 25.04.2022 № 244.

Як організувати харчування в умовах періодичної відсутності електроенергії.

Джерело: zahust_prav

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин