RU UA
1

Як зберігати кавун, щоб він залишався соковитим та свіжим

Суспільство 10:56 - 18 липня 2024

Літо у вашому холодильнику

Як зберігати кавун, щоб він залишався соковитим та свіжим

Як зберігати кавун, щоб він залишався соковитим та свіжим / Фото: Pixabay

Ніщо не приносить більшої насолоди, ніж солодкий, соковитий літній кавун. Свіжий смак, текстура, гарний колір. Це досконалість! Але багато хто з нас, любителів кавунів, на жаль, стикався з сумними, крохмалистими, позбавленими смаку шматочками - велике розчарування. У цьому сезоні збережіть кавун свіжим і смачним, скориставшись нашими порадами щодо його зберігання.

Як купити кавун

Перший крок до збереження свіжості кавуна: купити гарний кавун. Незалежно від розміру та кількості насіння, вам потрібен кавун з твердим зовнішнім виглядом. Якщо ви можете втиснути в нього палець, це недобре. Спробуйте знайти кавун без вм'ятин і порізів, які також можуть призвести до перезрівання.

Коли ви постукаєте по кавуну, він повинен звучати порожнисто, як барабан. Це означає, що всередині є смачні фрукти та сік, які чекають, щоб вирватися назовні.

Як зберігати кавун

Якщо ви не будете їсти кавун одразу, зберігайте його на стільниці, але подалі від прямих сонячних променів. А фонд Produce for Better Health Foundation радить зберігати при кімнатній температурі, щоб зберегти поживні речовини та смак. 

Якщо ваш кавун дозрів, а ви не встигли його з'їсти, не панікуйте. Але й не розрізайте. Покладіть кавун цілим до холодильника, де він залишиться свіжим ще два-три тижні. Прохолодна температура холодильника сповільнить процес дозрівання.

Як зберігати нарізаний кавун

Час нарізати? Ретельно вимийте кавун зовні і гострим кулінарним ножем або тесаком зріжте нижню частину шкірки, залишивши рівну поверхню для подальшої нарізки. Звідси ви можете зробити кавунові скибочки, кубики або скористатися формочкою. Якщо ви віддаєте перевагу їсти кавун холодним, покладіть свіжі шматочки в холодильник на годину, щоб вони охололи. Переконайтеся, що всі нарізані шматки щільно загорнуті в герметичний контейнер для зберігання продуктів або поліетиленову плівку (або екологічно чисту альтернативу), щоб зберегти текстуру і соковитість.

Як зберігати кавуновий сік

Кавуновий сік найкраще зберігається в холодному вигляді, тому зберігайте його в холодильнику в закритому контейнері до чотирьох днів. Рідина може трохи розшаруватися, тому просто збовтайте її перед вживанням.

Чи можна заморозити кавун?

Так, ви можете заморозити кавун, але ні в якому разі не заморожуйте його цілим. Цілий кавун у морозильній камері стане брудним, його неможливо буде нарізати, якщо не розморозити (і він буде дуже кашоподібним на той момент), і, залежно від фактичного вмісту соку, він може навіть лопнути у морозильній камері!

З усім тим, заморожування кавуна може дати досить смачні результати, і це чудовий спосіб запобігти харчовим відходам. Заморожений кавун буде залишатися свіжим у морозильній камері близько року. Щоб правильно заморозити кавун, виконайте наведені нижче дії:

  1. Наріжте на невеликі шматочки. Найкраще підійдуть кульки або кубики, оскільки їх легко використовувати в різних стравах.
  2. Видаліть насіння.
  3. Викладіть шматочки кавуна на деко, застелене пергаментним папером, переконавшись, що вони не торкаються один одного.
  4. Поставте деко в морозильну камеру на кілька годин для швидкого заморожування шматочків. Ви зрозумієте, що вони заморожені, коли вони стануть твердими.
  5. Перекладіть кавунові шматочки в контейнер, придатний для заморожування, або пакет для зберігання, позначте його датою і поставте в морозильну камеру.
  6. Ви можете використовувати ці все ще смачні шматочки кавуна в холодних літніх напоях, таких як лимонад або сезонні коктейлі. Якщо ви хочете вичавити з кавуна сік, заморозьте його у формочках для морозива, щоб отримати освіжаючу насолоду. Заморожений кавун також можна смакувати у смузі або додавати у коктейлі.

Нещодавно ми розповідали, як дізнатися, чи достатньо сонця вашим томатам.

Джерело: Real Simple

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин