Як правильно зберігати цибулю
Найкращий спосіб зберігання цибулі залежить від того, чи вона ціла, чи нарізана

Як правильно зберігати цибулю / Фото: Pixabay
Цибуля є незамінним інгредієнтом у кулінарії. Це інгредієнт, який, ймовірно, завжди є у вас під рукою, і, хоча це один з найдовговічніших овочів, який може зберігатися місяцями після покупки, знання того, як зберігати цибулю, має велике значення для тривалості її життя і свіжості. Розповідаємо про зберігання цибулі в домашніх умовах, в тому числі про те, чи варто її зберігати в холодильнику.
Як найкраще зберігати цибулю
Де і як ви будете зберігати цибулю, залежить від того, чи буде вона цілою, чи нарізаною. Загалом, цибуля любить повітря, сухий клімат і прохолодну температуру. Дотримання оптимальних умов зберігання значно подовжить термін її придатності.
- Зберігати в прохолодному, сухому місці
Ідеальна температура для зберігання цибулі становить від 5 до 10 градусів. Тому, за його словами, найкраще зберігати цибулю в прохолодному, сухому місці, наприклад, у погребі, коморі або навіть гаражі.
- Зменшити вологість
Перед зберіганням цибулю слід вийняти з будь-якого пластикового пакета для продуктів і тримати подалі від продуктів, які виділяють вологу, наприклад, картоплі. Якщо ви залишите цілу цибулину в пакеті без доступу повітря, це скоротить термін зберігання, утримуючи вологу і сприяючи розвитку мікробів, що псують продукти, таких як пліснява. Високий рівень вологи також може призвести до проростання цибулі. Якщо пакет, в якому ви придбали або зберігали цибулю в магазині, герметичний, перекладіть її в сітчастий мішок або контейнер, який забезпечує циркуляцію повітря.
- Тримайте цибулю подалі від світла
Окрім пошуку прохолодного, сухого та добре провітрюваного місця, тримайте цибулю подалі від прямих сонячних променів. Тепло, створене сонячним світлом або іншими джерелами, може сприяти розмноженню мікробів, що псують цибулю.
Як зберігати порізану цибулю
На відміну від непошкодженої цибулі, нарізану цибулю найкраще зберігати в холодильнику в герметичному поліетиленовому пакеті або герметичному контейнері. Важливо зазначити, що яблука, груші та селера вбирають запахи цибулі, якщо зберігати їх поруч, тому, переконавшись, що цибуля закрита, ви можете запобігти цьому.
Як заморозити цибулю
Хоча не рекомендується заморожувати цілу цибулю, подрібнену або нарізану цибулю можна заморозити. Для цього нарізану цибулю слід покласти в пакет для заморожування, витиснувши з нього якомога більше повітря. Знайте, що заморожування змінює текстуру цибулі, тому краще використовувати заморожену цибулю для приготування страв, а не розморожувати і їсти її сирою в салаті або бутерброді.
Як довго зберігається цибуля
Тривалість зберігання цибулі залежить від того, де вона зберігалася і наскільки свіжою вона була, коли ви її купили.
- Почищена або порізана цибуля
У холодильнику очищена цибуля зберігається від 10 до 14 днів, а нарізана - від 7 до 10 днів.
- Ціла цибуля
Холодильник: Хоча холодильник - не найкраще місце для зберігання цілої цибулі, вона зазвичай зберігається там протягом двох місяців.
Кімнатна температура: Якщо зберігати цілу цибулину в прохолодній, добре провітрюваній і сухій кімнаті, вона може зберігатися три місяці або навіть до шести місяців, за умови, що вона суха, тверда, з неушкодженою шкіркою і не проросла.
Морозильна камера: Якщо зберігати заморожену цибулю в морозильній камері при температурі не нижче нуля градусів, її слід спожити протягом восьми місяців.
Нещодавно ми розповідали про 6 поширених помилок при зберіганні продуктів харчування.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!