Безпечна шаурма: в Держпродспоживслужбі нагадали про вимоги до підприємств
Саме з цим продуктом пов’язана значна кількість скарг і звернень, що надходять до служби

Фото: pexels.com
В Держпродспоживслужбі нагадали, що шаурма є одним з найпопулярніших перекусів українців. При цьому саме із цим харчовим продуктом пов’язана значна кількість скарг і звернень, що надходять до Держпродспоживслужби.
Деталі
Фахівці зазначають, що цей перекус приносить користь і задоволення тільки, якщо вона готується та зберігається в належних санітарних умовах із свіжої і якісної сировини. Вказується, що відповідальність за дотримання зазначених умов несе суб’єкт господарювання, тому варто завжди звертати увагу на наявність у закладі куточка споживача. Це інформаційний стенд з регламентованою інформацією, зокрема, про найменування власника (фізична особа-підприємець, ТОВ, приватне підприємство тощо) або уповноваженого ним органу.
Суб’єкт господарювання повинен забезпечити відповідність приміщення (місця) для провадження діяльності у сфері торгівлі і ресторанного господарства необхідним санітарним нормам, а технічного стану приміщення (місця), будівлі та устаткування — вимогам нормативно-правових актів щодо зберігання, виробництва та продажу відповідних товарів.
У працівників, які здійснюють продаж продовольчих товарів, має бути особиста медична книжка встановленого зразка. Якщо ж санітарний стан приміщення або якість продукції викликає у сумніви — краще відмовитись від покупки.
Раніше ми писали про те, як поділитися авто та призначити належного користувача.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!