ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Безпечна шаурма: в Держпродспоживслужбі нагадали про вимоги до підприємств

Суспільство 15:23 - 30 липня 2024

Саме з цим продуктом пов’язана значна кількість скарг і звернень, що надходять до служби

Безпечна шаурма: в Держпродспоживслужбі нагадали про вимоги до підприємств

Фото: pexels.com

В Держпродспоживслужбі нагадали, що шаурма є одним з найпопулярніших перекусів українців. При цьому саме із цим харчовим продуктом пов’язана значна кількість скарг і звернень, що надходять до Держпродспоживслужби.

Деталі

Фахівці зазначають, що цей перекус приносить користь і задоволення тільки, якщо вона готується та зберігається в належних санітарних умовах із свіжої і якісної сировини. Вказується, що відповідальність за дотримання зазначених умов несе суб’єкт господарювання, тому варто завжди звертати увагу на наявність у закладі куточка споживача. Це інформаційний стенд з регламентованою інформацією, зокрема, про найменування власника (фізична особа-підприємець, ТОВ, приватне підприємство тощо) або уповноваженого ним органу.

Суб’єкт господарювання повинен забезпечити відповідність приміщення (місця) для провадження діяльності у сфері торгівлі і ресторанного господарства необхідним санітарним нормам, а технічного стану приміщення (місця), будівлі та устаткування — вимогам нормативно-правових актів щодо зберігання, виробництва та продажу відповідних товарів.

У працівників, які здійснюють продаж продовольчих товарів, має бути особиста медична книжка встановленого зразка. Якщо ж санітарний стан приміщення або якість продукції викликає у сумніви — краще відмовитись від покупки.

Раніше ми писали про те, як поділитися авто та призначити належного користувача.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин