Секрет свіжих бананів: як зберегти їх жовтими надовго
Як зберігати банани, щоб вони не темніли

Секрет свіжих бананів: як зберегти їх жовтими надовго / Фото: Freepik
У кожного пекаря є улюблений рецепт бананового хліба в рукаві. Незалежно від того, чи віддаєте ви перевагу класичному рецепту, чи додаєте до нього несподівані інгредієнти, такі як арахісове масло, желе або навіть вустерширський соус, всі вони мають одну спільну рису: ідеально дозрілі банани. Але якщо ви не зовсім готові приступити до випічки, коли повернулися додому з магазину, вам може бути цікаво, чи є якісь способи зберегти банани свіжими довше.
3 способи зберегти банани свіжими на довше
Ось три кроки, яких варто дотримуватися, щоб зберегти банани свіжими якомога довше.
- Вибирайте правильні банани
Перш за все, важливо шукати правильні банани в продуктовому магазині. Купуючи банани, треба обирати їх за ступенем стиглості та за тим, коли ви плануєте їх використовувати. Зелені банани дозріють вдома, в той час як жовті банани з крихітними коричневими плямами готові до вживання відразу. Банан зазвичай вважається стиглим, коли він яскраво-жовтий з коричневими цятками. Якщо ви хочете з'їсти їх негайно, шукайте жовті банани з невеликими коричневими плямами на поверхні. Якщо ж ви плануєте зачекати кілька днів, щоб приготувати свій улюблений банановий хліб, вам краще вибрати не дуже стиглі банани. Проте не дайте бананам дозріти до точки неповернення - ознаками псування є коричневі або чорні ділянки, кашоподібна текстура, витікання рідини або гострий, ферментований запах.
- Дотримуйтесь правил правильного зберігання
Після того, як ви принесли банани додому, ви повинні переконатися, що зберігаєте їх належним чином. Щоб уповільнити дозрівання, найкраще зберігати банани в прохолодному темному місці - ідеальна температура 12 градусів. Якщо є можливість, підвісьте банани на гачок, щоб сповільнити дозрівання, а також зберігайте їх окремо від інших фруктів. Тримайте банани подалі від таких фруктів, як яблука, груші та авокадо, якщо не хочете, щоб вони швидко дозрівали. Ці фрукти природним чином виділяють газ етилен, який змушує банани дозрівати швидше.
Банани зберігаються при кімнатній температурі від 2 до 6 днів, але ви також можете зберігати їх у холодильнику або морозильній камері, щоб подовжити термін їх зберігання - просто спочатку переконайтеся, що вони стиглі. Найкраще, щоб банани були стиглими перед тим, як класти їх у холодильник, оскільки прохолодне середовище зупиняє процес дозрівання. Якщо ви зберігаєте банани в морозильній камері, обов'язково спочатку очистіть їх від шкірки. Можна перед заморожуванням нарізати банани шматочками або зробити з них пюре, щоб потім їх було легко додавати в смузі.
- Загорніть бананові стебла в поліетилен
Іноді ви можете помітити, що банани, які ви бачите в продуктовому магазині, загорнуті в пластик біля стебла. Це тому, що банани, як і багато інших фруктів, виділяють газ етилен. Обгортання плодоніжки в поліетилен затримує газ етилен і не дає йому поширюватися на решту плодів, сповільнюючи процес дозрівання. Якщо банани, які ви принесли з магазину, ще не були загорнуті в поліетилен, ви можете легко повторити цю техніку вдома - просто відламайте шматок поліетиленової плівки і щільно обмотайте її навколо стебла кожного банана.
Нещодавно ми розповідали про овочі, які здатні замінити психолога.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!