У Держпродспоживслужбі нагадали про обов'язки продавців продуктів
Якщо ви помітили грубе порушення, то можете ініціювати позаплановий захід державного нагляду

Держпродспоживслужба нагадала обов'язки продавців продуктів/Фото: Spencer Platt/Getty Images
У Держпродспоживслужбі зазначають, що до них періодично надходять звернення стосовно незадовільного стану зберігання і реалізації харчової продукції в закладах торгівлі, тому регулятор нагадує деякі правила роздрібної торгівлі продовольчими товарами.
Деталі
Закон зобов'язує суб'єктів господарської діяльності забезпечувати стан торговельних приміщень для роздрібного продажу продовольчих товарів відповідно до вимог санітарно-гігієнічних, технологічних, протипожежних норм і правил щодо приймання, зберігання та реалізації харчових продуктів і продовольчої сировини, належного зберігання матеріальних цінностей, створення умов для використання реєстраторів розрахункових операцій.
Торговельно-технологічне обладнання, що використовується під час роздрібного продажу продовольчих товарів, повинно забезпечувати збереження їх якості й товарного вигляду протягом усього терміну їх реалізації. Забороняється приймати, зберігати та продавати продовольчі товари, що швидко псуються, без використання холодильного обладнання.
У Держпродспоживслужбі закликають споживачів утриматися від покупок у разі виявлення грубих порушень в умовах зберіганні харчових продуктів. Ви також можете ініціювати позаплановий захід державного нагляду (контролю), звернувшись до територіального органу Держпродспоживслужби у вашому регіоні.
Нагадаємо, що Україна сформує перелік автобусних автостанцій: для чого це потрібно.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!