ОСТАННІ
20 вересня, понеділок
19 вересня, неділя
Більше новин

Як зробити морозиво в домашніх умовах

Суспільство 11:17 - 13 вересня 2021

Цей молочний десерт люблять і діти, і дорослі

Як зробити морозиво в домашніх умовах

Фото: unsplash.com

Морозиво люблять як дорослі, так і діти. Воно популярне не тільки у літню пору, а й у будь-який інший час - головне, щоб на дворі було тепло і сонячно. А ось взимку звичайно навряд чи вийде поласувати цим десертом, так як ви легко можете застудити горло. Щоб мінімізувати небезпеку, морозиво можна додати у каву. Цей напій називається кава "Гляссе" і дуже популярний в Україні. 

Багато хто погодиться, що домашнє морозиво буде набагато смачніше і корисніше. Приготувати морозиво самому не так складно, як здається на перший погляд. Про те, як зробити ласощі в домашніх умовах розповідаємо у матеріалі Meta.ua.

Чому варто приготувати домашнє морозиво

Фото: unsplash.com

Домашнє морозиво буде без шкідливих барвників, консервантів та інших добавок. У магазинах практично неможливо знайти натуральне морозиво, без додавання штучних барвників, ароматизаторів, консервантів та іншої шкідливої ​​хімії. Такі продукти особливо небезпечні для дітей. А в домашніх умовах, ви зможете приготувати смачне і корисне морозиво. Самостійно можна приготувати будь-яке морозиво.

Види домашнього морозива

Фото: unsplash.com

Найчастіше у домашніх умовах готують 5 видів морозива: вершкове, шоколадне, ванільне, фруктове і ягідне. Улюблений десерт можна самому приготувати вдома без морожениці, за допомогою міксера і морозильника.

Шоколадне морозиво. До складу рецепта входять прості інгредієнти, які ви зможете придбати у найближчому супермаркеті, а якщо пощастить - знайдете все необхідне у своєму холодильнику. Вам знадобляться: яєчні жовтки, гіркий шоколад, молоко, вершки, цукор.

Ванільне морозиво можна приготувати без морожениці, його не треба перемішувати під час заморозки. Готується воно з трьох інгредієнтів: вершків, згущеного молока і ваніліну.

Фруктове морозиво можна приготувати з вишні, абрикосів, яблук, ківі, манго або будь-якого іншого улюбленого вами фрукта. Для більш ніжного смаку можете додати молоко або йогурт.

Ягідне морозиво готується з полуниці, чорниці, малини, ожини або ж з міксу ягід.

Вершкове морозиво готується з вершків, молока, яєць, цукру і ванільного цукру.

Добавки до морозива: топпинги, горіхи, ягоди, свіжі фрукти, варення та інше

Фото: unsplash.com

Набагато смачніше і цікавіше придумати і зробити морозиво на свій смак - зі своєю улюбленою начинкою і придумати йому власний унікальний дизайн.

Топінги

У продажі є безліч смаків: карамельні, шоколадні, ягідні. Вони додать яскравих смаків у десерт. 

Свіжі фрукти

Свіжі фрукти можна нарізати кубиками, кружечками. Вони стануть цікавою прикрасою до морозива. Підбирайте фрукти і ягоди по сезону.

Горіхи

Можна використовувати будь-які горіхи. Не забудьте злегка обсмажити їх перед подачею.

Ягоди

Краще використовувати свіжі ягоди. Полуниця, малина, чорниця, ожина - ідеальний варіант.

Жувальні цукерки і мармелад

Жувальні цукерки можна подати цілими, а мармелад наріжте невеликими кубиками.

Варення

Можете використовувати варення - полуничне, вишневе і малинове. Всі вони ідеально підійдуть до вершкового морозива.

Як приготувати морозиво у домашніх умовах

Фото: unsplash.com

Цей молочний десерт можна приготувати своїми руками. Для приготування морозива знадобляться звичайні продукти, які можна купити у будь-якому магазині.

Які інгредієнти необхідні для приготування домашнього морозива:

  • Вершки 35% -ві
  • 300 мл
  • Цукор
  • 150 г
  • Ванілін
  • 5 г
  • Яєчний жовток
  • 3 штуки
  • Молоко
  • 1 / 2стакана

Вершкове домашнє морозиво: покроковий рецепт

Фото: unsplash.com

Цей простий рецепт морозива сподобається і дорослим, і дітям. Готується швидко і легко.

  1. Закип'ятіть молоко, дайте йому охолонути. Додайте туди 3 жовтки, цукор і трохи ванільного цукру, все ретельно перемішайте. На водяній бані, безперервно перемішуючи, доведіть масу до стану згущеного молока.
  2. Збийте вершки до міцних піків. Але не перевзбивайте вершки, інакше вони стануть маслом, і морозиво не вийде.
  3. Об'єднайте дві маси і обережно перемішайте. Поставте у морозильну камеру на 1 годину.
  4. Через годину всю масу міксером на низькій швидкості, перемішати і знову у морозилку. Через 1 годину повторити процедуру.
  5. Після того як морозиво застигне, можна полити топінгом або варенням. Або ж присипте горішками або шоколадною стружкою.

Морозиво готово! Смачного!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин

0 коментарів