Які продукти можуть зіпсуватися при заморожуванні

Суспільство 21:50 - 21 вересня 2021

Після розморожування вони можуть втратити свій смак і форму

Овочі

Фото: Getty Images/Автор: Sean Gallup

Експерти розповіли, які продукти не можна заморожувати. Більшість з них може зіпсуватися при такому способі зберігання.

Майонез

Майонез ні в якому разі не можна заморожувати. Після розморожування ви отримаєте рідину з грудками, яка буде непридатна для вживання.

Свіжі помідори

Після розморожування свіжі помідори перетворюються на слизовий бруд. Їх не можна буде використовувати для приготування салату.

Яйця

Яйця при заморожуванні розширюються, що може призвести до вибуху шкаралупи. Тому перед заморожуванням їх необхідно зварити та очистити від шкаралупи. Також для зберігання необхідний спеціальний зіп-пакет.

Рис, гречка та паста

Рис після заморозки втратить свої смакові якості та стане м'яким. Гречка втратить всі корисні властивості, а паста перетвориться в один злиплий шматок.

Неміцні алкогольні напої

Пляшки можуть лопнути при заморожуванні. Це відбувається через те, що в них більше води, ніж спирту.

Смажена їжа

Смажені страви після розморожування стають занадто вологими, а масло просочиться повністю.

Салат, шпинат та інша зелень

Більшість видів зелені після розморожування стануть вологими і тьмяним. Вони стануть придатні тільки для супу.

Молочні продукти

Молоко та молочні продукти після розморожування стануть грудкуватими. Крім цього, загубиться смак цих продуктів.

Огірки

Огірки після розморожування стануть млявими та втратять свій хрест.

Картопля

Сира картопля після розморожування стане зернистою. Перед заморожуванням її необхідно приготувати, а потім помістити в спеціальний контейнер.

Раніше лікар розповів, які вітаміни вимагає людський організм восени.

Джерело: Cnet

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
0 коментарів