Експерт поділилася, як правильно обирати варену ковбасу для дітей

Суспільство 12:35 - 25 вересня 2021

Не кожна ковбаса, яка називається "дитячою", дійсно призначена для малечі

Дієтолог розповіла, як правильно обрати ковбасу для дітей

Фото: Foodbay

Глава правління громадського об'єднання "Всеукраїнська асоціація з питань прав споживачів "Споживча довіра" Олена Куликова розповіла, що важливо звертати увагу не лише на термін придатності. Окрім цього, необхідно запам'ятати, що не всі різновиди підходять для щоденного раціону вашої дитини: 

 Якщо йдеться про дитячу ковбасу, потрібно розуміти кілька моментів. Існує просто назва "дитяча" - так само, як і "докторська", "вершкова", "молочна" ковбаса. Говорити про те, що ця ковбаса призначена для дитячого харчування, зовсім не варто. Інше питання, що є виробники, які крім усього іншого пишуть про те, що ковбаса рекомендована для харчування дітей і тих, кому рекомендований дієтичний стіл. Ось тоді тут все жорстко і суворо, тому що виробник бере на себе додаткові зобов'язання. Ані рослинного білку, ані крохмалю, ані сої в цій ковбасі бути не може".

Також батькам варто обирати натуральну продукцію і менше  купувати напівфабрикатів. 

 Експерт додала, що яскраво насичений рожевий колір, який властивий  типовій вареній ковбасі на прилавках супермаркетів не відповідає реальному вмісту м'яса, оскільки варене м'ясо  повинно бути дещо сірувате. Рожевий колір утворюється завдяки додаванню консерванту нітриту натрію. 

Він необхідний для перешкоджання розвитку ботулізму в м'ясі. Якщо його %  в допустимій нормі, то це абсолютно нормальне явище і загрози здоров'ю не несе. 

Нагадаємо, варена ковбаса може зберігатися в холодильнику не більше трьох діб. У процесі приготування даний тип продукції проходить тільки етап варіння при температурі близько 80 градусів. У складі міститься велика кількість води, що значно скорочує термін зберігання після відкриття.

Не варто зберігати продукт у поліетиленовому пакеті, бо він негативно впливає на якість. Кращим варіантом буде звернути ковбасу або в фольгу для запікання, або в паперовий пакет. Таким чином варений виріб не втратить соковитість і не зіпсується. 

Також лікарі не радять зберігати варену ковбасу в морозильній камері. Через великий вміст води молекули H2O в процесі заморозки порушать щільність продукту та це призведе  до порушення структури та, відповідно, і смаку.

Раніше ми ділились, як обрати якісне вершкове масло в магазині. 

Також розповідали, як лимон може нашкодити здоров'ю людини. 

Джерело: Украина 24

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
0 коментарів