RU UA
1

Дієтологи поділились, які 10 продуктів не варто їсти людям після 30 років

Суспільство 17:45 - 02 жовтня 2021

Вони здатні принести шкоду організму

Дієтологи поділились, які 10 продуктів не варто їсти людям після 30 років

Фото: Pixabay/Автор- Lukas Bieri

На перший погляд деякі з цих продуктів можуть здатися здоровою їжею, проте фахівці стверджують, що тільки обмеживши їх вживання або виключивши зовсім із організму, ми можемо стати здоровішими після 30 років. 

Холодна кава 

Вона може призводити до старіння шкіри. Це відбувається тому, що надмірна кількість кофеїну погіршує якість сну, скорочуючи період, коли шкіра відпочиває. Дослідники також додають, що, коли люди п'ють напої через соломинку, то такі  повторювані рухи обличчя можуть викликати тонкі лінії та зморшки.

Маргарин

Замінник вершкового масла часто виготовляють із частково гідрованими оліями, одним з найпоширеніших трансжирів. Він здатен не лише  викликати захворювання серця, але і прискорити процес старіння шкіри, зробивши її більш уразливою до ультрафіолетового випромінювання. Також вживання маргарину прискорює утворення зморшок.

Бекон

А ви знаєте, що 68% калорій бекону надходять з насиченого жиру, який сприяє збільшенню ваги та збільшує ризик серцевих захворювань та інсульту?  Насичені жири можуть викликати запалення, яке прискорює старіння шкіри. Варто перейти на сорт без нітратів, який містить менше 2 грамів жиру та не більше 1 грама насиченого жиру, що забиває артерії.

Соєвий соус

До зневоднення може призвести і соєвий соус, оскільки лише одна столова ложка цього продукту містить колосальних 879 міліграмів натрію. 

Хот-догі та салямі

Вони можуть погіршувати якість сперми. Тому для чоловіків, які часто вживають подібну їжу може ускладнитись процес створення власної сім’ї після 30 років. 

Чіпси

З роками організм потребує і спалює менше калорій. А чіпси впливають на всі органи та не несуть ніякої користі.

Консервовані фрукти 

Дієтологи радять вживати більше свіжиїх овочів та фруктів, бо консервовані фрукти наповнені сиропом і штучними ароматизаторами, які  додадуть до вашої талії нові сантиметри. 

Йогурти 

Багато цукру міститься у хлібі, кетчупі та ароматизованих  йогуртах. У ароматизованому йогурті може бути стільки ж цукру, як і в мисці морозива. 

М’ясо на грилі

Приготування стейків та інших білків при таких високих температурах на відкритому вогні може утворити гетероциклічні аміни та поліциклічні ароматичні вуглеводні.  Ці хімічні речовини змінюють ДНК і збільшують ризик раку.

Білий хліб

Після тридцяти варто вживати хлібобулочні вироби з цільнозернової муки.  Наш організм перетворює ці вуглеводи в цукор, а потім в глюкозу, яка пошкоджує колаген та інші білки, що борються з зморшками. Якщо говорити про хліб, рогалики і навіть макарони, то цільнозернові продукти допоможуть зберегти рівень цукру в крові рівномірним, сприяючи підтриманню ваги та схудненню.

Раніше ми ділилися, який найкращий перекус перед сном. 

Також розповідали, які  продукти можуть зіпсуватися при заморожуванні. 

Джерело: EatThisNotThat

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин