Експерт назвала продукти, які небезпечно мити перед приготуванням
Миття цих продуктів може призвести до харчового отруєння

Які продукти не можна мити/ Фото: Unsplash
З дитинства нас вчили мити всі продукти перед приготуванням та вживанням. Однак деякі продукти не варто мити, тому що ця дія може призвести до поширення бактерій.
Більшість людей звикли до того, що після придбання продуктів у магазині їх треба помити. Ця звичка справді дуже корисна, адже на продуктах можуть бути бактерії чи бруд. Однак не варто застосовувати це правило до всіх продуктів. Експерт назвала продукти, які не варто купувати очищеними та мити самостійно.
М'ясо
Бактерії на свіжому м'ясі дуже небезпечні для нашого здоров'я. Найвідомішою з усіх є сальмонела. Миття м'яса не допоможе позбавитися небезпечних бактерій, а лише поширить їх по кухні та вашим рукам. Перед приготуванням проваріть м'ясо кілька хвилин, а потім вилийте воду, в якій воно варилося.

Гриби
Гриби швидко вбирають у себе воду, а з нею і небезпечні речовини, які можуть бути у проточній воді. Брудні гриби краще протерти мокрою губкою або зрізати з них бруд ножем.

Риба
Промивання риби теж може спровокувати поширення бактерій, тому її потрібно готувати одразу після покупки. А ось морепродукти: мідії, устриці та гребінці краще очистити водою від піску.

Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!