Кулінарний лайфхак: кухарі пояснили, чому не варто зливати воду з-під макаронів

Суспільство 14:48 - 28 листопада 2021

Ця порада зробить вашу їжу смачнішою

Вода з-під макаронів знадобиться: навіщо

Вода з-під макаронів знадобиться: навіщо/Фото: Pixabay

Крохмаль, який залишається після варіння макаронів у воді, шеф-кухарі називають "рідким золотом". Вони в жодному разі не виливають цю рідину в мийку, а додають у різні соуси.

Суміш допомагає зв'язати пасту та соус, а також працює як загусник. Щоб отримати густу контистенцію, достатньо додати до страви пару ложок води після варіння.

Рідина, якщо не промивати макарони, надасть більш гармонійного смаку будь-якому соусу. Його можна використовувати разом із песто, вершковим Альфредо, томатним. Для цього залиште небагато цієї води, зливши у миску через дуршлаг.

Маленькі макаронні вироби діставайте шумівкою. Щоб витягти довгі спагетті, використовуйте щипці.

Раніше ми писали, як приготувати єврейський форшмак.

Джерело: The Huffington Post

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин