Ви навіть не здогадувалися про це: навіщо додавати лимонну кислоту під час приготування страв

Суспільство 10:24 - 08 грудня 2021

Багато хто недооцінює властивості лимонної кислоти

Лимон

Навіщо в їжу додають лимонну кислоту/Фото: pixabay

Лимонна кислота – це недооцінена спеція, яку найчастіше використовують для гасіння соди у десертах. Не багато хто знає, що вона може розкрити абсолютно новий смак звичних нам продуктів. Розповідаємо, навіщо додавати лимонну кислоту під час приготування страв.

Лимонна кислота у кулінарії

  • Додайте цю спецію в консервацію замість оцту. Перед заливанням маринаду додайте чверть чайної ложки лимонної кислоти на 1 літр води. Так ваше блюдо отримає м'яку та легку кислинку.
  • Щоб зробити ідеальне м'ясо, слід додати до маринаду лимонну кислоту. Вона не тільки розм'якшить яловичину та свинину, а й додасть легкої кислинки. На кілограм м'яса візьміть 1/4 столової ложки та рівномірно розподіліть. Залиште маринуватися на одну годину і починайте готувати.
  • Додайте цю приправу в десерт, наприклад, у солодкий крем, глазур або розтоплений шоколад. Десерт стане не таким приторним і набуде цікавого присмаку.
  • Лимонну кислоту слід додавати до борщу. Спеція додасть не лише кислинку, а й збереже насичений колір страви.
  • Не забувайте додавати лимонну кислоту під час приготування домашніх соусів (томатний соус, майонез, кетчуп). Приправа збільшить термін зберігання соусу та зробить його помірно кислим.
  • Спецію додавайте у тісто для кексів, печива та десертів. Бісквіт із додаванням лимонної кислоти заграє новими смаками.

Раніше ми повідомили, чим замінити майонез.

Джерело: Мeta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
RU UA
1