Що не можна зберігати у холодильнику: список продуктів

Суспільство 15:11 - 13 січня 2022

Розповідаємо, які продукти не слід зберігати у холодильнику

Які продукти не можна зберігати у холодильнику

Які продукти не можна зберігати у холодильнику/Фото: Рexels

Деякі господині зберігають у холодильнику всю їжу, однак, деяким продуктам місце в кухонній шафці. Розповідаємо, які продукти не можна зберігати у холодильнику.

Картопля

Фото: Unsplash

У холоді картопляний крохмаль перетворюється на цукор, це додасть картопле надмірно солодкий смак і не дозволить зберегти форму при термообробці. Картоплю необхідно зберігати у темному прохолодному місці.

Мед

Фото: Рexels

За низьких температур мед зацукриться, змінить смак і може стати непридатним для рецептів, в яких потрібна в'язкість рідкого меду.

Хліб

Фото: Unsplash

Хліб довше зберігатиметься у шафці, ніж у холодильнику. А в загальній холодильній камері хліб просто вбере запахи, які його оточують, і почне швидше покриватися цвіллю. Крім цього, м'якуш стане жорстким та вологим.

Кава

Фото: Рixabay

Кавові зерна дійсно потрібно зберігати в прохолодних місцях, але холодильник для цього не підходить. Кава за такої температури відразу втратить аромат і вбере всі неприємні запахи.

Читайте також: де найкраще зберігати помідори

Шоколад

Фото: Unsplash

Багато людей кладуть плитки шоколаду в холодильник, щоб вони не танули та довше зберігалися. Але коли шоколад дістають із холодильника, на них виробляється конденсат. Він розчиняє частину цукру та залишає білий наліт на продукті.

Оливкова олія

Фото: Ріxabay

Холодна температура згубно впливає на консистенцію оливкової олії. При тривалому зберіганні в холодильнику ця олія набуває гіркого смаку.

Морква

Фото: Рexels

Моркву, як і картоплю, краще зберігати в прохолодному, неосвітленому місці. При холодній температурі морква покриється цвіллю і швидше зіпсується.

Ріпчаста цибуля та часник

Фото: Рixabay

Цибуля і часник при холодних температурах можуть розм'якшитися, запліснівніти або прорости. Для тривалого зберігання цим овочам необхідний приплив повітря.

Читайте також: як правильно зберігати цибулю вдома

Цитрусові

Фото: Рixabay

Апельсини, лимони і грейпфрути відносяться до однієї групи продуктів, але зберігати їх разом не варто - так вони набагато швидше псуються і пліснявіють. У холодильнику цитрусові в'януть і розм'якшуються, а їх шкірка покривається плямами, тому зберігати їх краще за кімнатної температурі.

Горіхове масло

Фото: Рexels

У холодильнику арахісове масло може засохнути та затвердіти. Найкраще його залишати у кухонній шафі.

Соєвий соус

Фото: Рixabay

Соєвий соус може зберігатися від півтора до трьох років і необов'язково за холодних температур. Він отриманий у процесі зброджування, тому кімнатна температура не є небезпечною для нього.

Раніше ми розповідали, як правильно зберігати овочі та фрукти взимку.

Джерело: Мeta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин