Що їсти, щоб не погладшати: нутриціолог назвала корисні вуглеводи
Фахівець назвала вуглеводи, які надовго залишають відчуття ситості та допомагають не переїдати

Нутриціолог назвала вуглеводи, від яких не товстієш/Фото: Pexels
Усі вуглеводи мають різний вплив на організм. Одні здатні призвести до ожиріння, інші - схуднення. Нутриціолог Євгенія Хелс розповіла, що їсти, щоб не погладшати.
Читайте також: як частіше пити воду
Рекомендується віддавати перевагу складним вуглеводом, адже вони надовго залишають відчуття ситості та допомагають не переїдати:
Включіть у свій раціон крупи, бажано безглютенові:
- гречка;
- кіноа;
- амарант;
- пшоно.

Віддавайте перевагу запеченим крохмалистим овочам:
- запечений буряк;
- запечений гарбуз;
- запечена в мундирі картопля;
- запечена морква.

Фрукти, однак є правило: їсти не більше одного солодкого фрукта на день:
- 150 гр винограду;
- 1 банан;
- 150 гр ананасу;
- 150 г манго;
- 1 хурма;
- 2 інжира.

Якщо ви хочете знизити загальне глікемічне навантаження їди, рекомендується вживати клітковину.
Раніше ми повідомляли, як відновити серце після інфаркту. Лікарі поділилися корисними порадами.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!