Маловідомий лайфхак: для чого додавати горілку в котлетний фарш
Цей лайфхак допоможе приготувати смачні котлети, які точно не стоятимуть довго на столі

Для чого додавати горілку в котлетний фарш/Фото: Рexels
Алкоголь іноді використовують у кулінарних цілях. Якщо у хлібобулочних виробах цей інгредієнт можна зустріти часто, то для м'ясних він стає рідкістю. Пропонуємо дізнатися, для чого господині додають горілку в котлетний фарш.
Читайте також: Як вивести з м'яса усю "хімію"
Для чого додавати горілку у фарш: секрети господинь
Алкогольний напій здатний зробити м'ясо більш ароматним та смачним. Горілка посилює смакові якості страви, завдяки чому котлети не зможуть довго пролежати на столі.
Існує інше пояснення використання горілки у таких цілях. Алкоголь особливо впливає на текстуру м'яса, роблячи його більш ніжним і м'яким. За допомогою спиртного котлети навіть з недорогого м'яса будуть буквально танути у роті.
Як правильно додавати горілку в котлетний фарш
Спочатку фарш змішайте з цибулею, курячим яйцем та прянощами. Потім додайте 1-2 столові ложки міцного напою. Якщо ви додаєте горілку для поліпшення смаку, потрібно просто перемішати фарш до однорідного стану. Якщо ви хочете, щоб котлети стали м'якшими, то варто відправити фарш у холодильник на 60 хвилин.
Раніше ми писали, як легко відмити решітку кухонної плити. Якщо решітка плити сталева, то відмити її допоможе розчин з нашатирем, оцтом чи лимонною кислотою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!