RU UA
1

Як правильно варити пельмені: лайфхаки, які ви не знали

Суспільство 11:25 - 20 лютого 2022

Ми поділимося порадами, які можливо не чули навіть ваші бабусі

Пельмені рецепт

Як приготувати пельмені в домашніх умовах. Фото: Unsplash/Автор- Pooja Chaudhary

Сьогодні поговоримо про найпростішу страву – пельмені. Втім, ми переконані, що ви готуєте їх неправильно. Ви звикли діставати заморожені пельмені та просто кидати їх в окріп? А шеф-кухарі не радять так чинити. Запам’ятайте декілька правил і дивуйте смачно гостей! 

  • Каструля має бути невисокою та широкою, щоб  їм було не тісно.
  • Вода повинна заповнювати її на три чверті або дві третини.
  • Солять воду після закипання, але до того, як опускати в неї пельмені.
  • Щоб пельмені не приклеїлися на дно каструлі, потрібно провести по дну каструлі шумівкою, особливо прилипливі пельмені відскочать від дна.
  • Пельмені варять 8-12 хвилин (залежно від розмірів пельменів)
  • Після того, як вони спливуть, вогонь зменшують, щоб вода не вирувала, це може призвести до того, що пельмені розпадуться. І варять ще 3-5 хвилин.

Читайте також: Як варити рис на гарнір і для ролів

  • Перед подачею на стіл, необхідно виловити пельмені з води шумівкою і покласти в каструльку, щоб вода з них стекла і потім, викладати на тарілки. Можна поставити каструльку на маленький вогонь, щоб вода випарувалася. Це для того, аби тісто трохи підсохло та краще вбирало соус, з яким їх поїдають.
  • Не можна кидати заморожені пельмені в холодну воду – вони злипнуться.
  • Не чекайте, поки закипить вода – нагрійте в чайнику та перелийте в каструлю.
  • Додайте олію, аби пельмені точно не злиплись.
  • Хочете яскравіший смак – варіть їх у курячому бульйоні.
  • Їсти пельмені необхідно відразу після варіння.

Додамо ще декілька цікавих фактів про пельмені:

  • Назва страви має фіно-угорське коріння, перекладається буквально як "хлібне вухо". З двох слів - пель (вухо) і нянь (хліб) - виходить пельнянь, яке перетворилося на пельмень.
  • У 2011 році в китайському ресторані приготували пельмень вагою 79 кг, він мав довжину 1,2 м та ширину 0,86 м.
  • Китайці мають веселу традицію, пов'язану з цією стравою. Людина, яка з'їла 2 пельмені, чекає подвійна радість, 3, 6, 9 пельменів – щастя, 4, 5 пельменя – багатий і врожайний рік, а ті, хто подужають з'їсти 10 пельменів, – везіння у всьому.

Дізнайтеся, як приготувати ідеально тісто для пельменів 

Джерело: МЕТА

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин