Як зберігати продукти, якщо немає поруч холодильника — поради Євгена Клопотенка

Суспільство 11:22 - 20 березня 2022

Також він розкрив секрети, як довго можна зберігати ті чи інші продукти

Де зберігати продукти в укритті

Як довго можна зберігати продукти без холодильника. Фото: Pexels/ Автор-Min

Якщо у вас виникла екстренна ситуація та немає світла у квартирі, проте у холодильнику залишилось чимало продуктів, то ці лайфхаки стануть у нагоді. Відомий український кухар Євген Клопотенко поділився практичними порадами для таких випадків. 

Овочі та фрукти

Більшість овочів та фруктів можна зберігати й без холодильника.  Варто лише обрати темне та прохолодне мсце. Представники борщового набору, зокрема, морква та буряк вдало зберігаються, якщо їх скласти в ящики з піском.

Для картоплі необхідно, щоб на неї не потрапляли сонячні промені чи світло, бо, як ви знаєте,  зелену картоплю їсти не можна, оскільки вона отруйна.

Якщо помітили  перші ознаки псування обробіть продукти. З фруктів чи ягід зваріть компот, джем, додайте у випічку. А овочі можете законсервувати чи заквасити.

М'ясо

При мінусовій температурі м'ясо можна зберігати на вулиці чи балконі. Але огорніть кожен шматок папером, а потім рушником, складіть щільно у металеву ємність та виставте на прохолоду. Євген Клопотенко рекомендує  використовувати термосумки. Також із будь-якого м’яса можете зробити тушкованку.

Ще цінна порада: м'ясо можна пересипати сіллю в каструлі чи в скляній банці або ж покласти в сольовий розчин: на 500 мл холодної води 10 столових ложок солі. Таке м'ясо треба попередньо вимочити перед вживанням.

Читайте також: Як впоратися з тривожністю під час війни

Риба

Із  будь-якої риби можна зробити рибні консерви. Також подовжити термін придатності  можна за допомогою солі. Для цього почистьте рибу від луски, приберіть нутрощі та зябра, помийте та добре висушіть паперовим рушником. Складіть у металеву ємність, сильно пересипаючи сіллю. Поставте у прохолодне місце. Далі можете рибу вимочити у воді, потім засмажити чи висушити.

Вершкове масло та сир

Якщо холодильник не працює, то масло оберніть пергаментним папером, складіть у ємність та залийте холодною трішки підсоленою водою. Накрийте зверху тарілкою, а на неї поставте щось важке  та виставте  у прохолодне місце. 

Щодо сиру, то він успішно зберігається у добре загорнутому пакеті, щоб  не підсушувався.

Молоко, сир та сметана

Бажаєте продовжити термін придатності молока?  Прокип’ятіть його, додавши пів чайної ложки соди на три літри. Потім перелийте у сухі чисті банки. Сир перекладіть у скляні банки, а далі помістіть їх у холодну воду. Те ж саме виконайте з баночками сметани.

Хліб

Хліб рекомендують зберігати в холодильнику або навіть заморожувати. Якщо маєте проблеми зі світлом, то краще висушіть сухарі. Поріжте хліб на шматки, розкладіть на деко, аби шматки не торкалися один одного. Виставте у добре провітрюване приміщення.  Наступного дня будете мати вже готові сухарі, які можна підсолити та вживати. 

Раніше ми ділились, як самостійно очистити воду

Джерело: Klopotenko. com

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
RU UA
1