Зимовий запас вітамінів: як правильно заморозити фрукти та ягоди
Розповідаємо, навіщо заморожувати плоди та як правильно це робити, щоб зберегти корисні речовини

Як правильно заморожувати ягоди та фрукти, щоб зберегти їхню користь/Фото: Unsplash
Заморожування ягід або фруктів найкраще підходить для їхнього тривалого зберігання, тому що так зберігаються практично всі вітаміни. Однак важливо знати, як правильно заморожувати плоди, щоб зберегти їх смак та корисні речовини.
Заморожування ягід допомагає уповільнити процес розпаду в них корисних речовин, це відбувається завдяки уповільненню окислення плода. Консультант зі здорового харчування Олена Бєляєва розповіла, що при заморожуванні в ягодах та фруктах рівень мінералів та клітковини не знижується.

Чим раніше плоди зірвані та заморожені, тим більше вітамінів у них збережеться. Це пов'язано з тим, що вітаміни, особливо вітамін С, швидко руйнуються у вже зірваних і плодах, які зберігаються. Також важливо не розморожувати та заморожувати плоди повторно.
Зазначається, що заморозка не вбиває бактерії, які можуть бути на плодах. Тому попередньо варто промити ягоди та фрукти, просушити, відкинувши на друшляк – і потім заморожувати.
Для заморозки необхідно використовувати лише неушкоджені плоди, не м'яті та не підгнивші.
Раніше ми розповідали, які фрукти та овочі краще морозити на зиму, а які – консервувати чи сушити.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!