Як правильно вибрати стиглий і солодкий кавун: перевірені способи

Суспільство 14:12 - 11 серпня 2022

Перш ніж йти купувати кавун необхідно дізнатися, як правильно вибрати стиглий і солодкий кавун

Кавун

Як вибрати солодкий та соковитий кавун/Фото: Getty Images

Серпень та вересень – це сезон ароматних кавунів. Любителі цих ласощів готові їсти його щодня. Але перш ніж йти його купувати необхідно дізнатися, як правильно вибрати стиглий і солодкий кавун.

Як вибрати солодкий і соковитий кавун

Купуючи кавун, слід звертати увагу на:

  • хвостик – він має бути сухим;
  • Розмір. Рекомендується вибирати кавуни середнього розміру – 5-7 кілограмів. Не слід вибирати дуже великі, адже вони можуть мати надлишок добрив;
  • колір. Темні, світлі смуги мають бути контрактними. Чим темніші смуги, тим ягода має більше поживних речовин. Також на кавуні є пляма – сторона, яка була на землі. Вона повинна мати жовтий чи оранжевий колір, але не білий;
  • звук. При постукуванні стиглий кавун матиме дзвінкий звук;
  • шкірка гарного кавуна має бути твердою. Якщо він стиглий, то шкірку зачепити нігтем ви не зможете. Якщо вона коричнева та волога – кавун перезрів.

Раніше ми повідомляли, кому не можна їсти кавун. Насамперед потрібно бути обережними хворим на цукровий діабет, а також людям, які страждають підвищеною схильністю до набряків.

Джерело: МЕТА

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
RU UA
1