RU UA
1

Як посмажити баклажани, не використовуючи занадто багато олії: три лайфхаки

Суспільство 15:02 - 03 вересня 2022

Поради, як не витрачати зайву олію під час приготування баклажанів

Як посмажити баклажани з мінімумом олії

Як посмажити баклажани з мінімумом олії/Фото: Pixabay

Використовуючи три легкі лайфхаки, можна посмажити баклажани, не витрачаючи багато олії. Ці поради допоможуть не використати зайву олію, незважаючи на те, що баклажани завжди вбирають її дуже багато.

Читайте також: Як приготувати гречаники: старовинний український рецепт

Деталі

Перед тим, як смажити баклажани, нарізані кружальцями, пластинками або брусочками, помістіть їх у мікрохвильову піч. Нагрійте максимум до напівготовності протягом 5-7 хвилин.

Коли баклажан стане м'яким та пустить сік, можна смажити його на сковороді. Так він майже не вбиратиме олію і посмажиться набагато швидше – приблизно за 30 секунд.

Нарізані баклажани замочіть у солоній воді, відіжміть. Після цього сковорідку достатньо трохи змастити маслом і готувати баклажани.

Також посмажити баклажани з мінімумом олії можна так. Нарізати їх та посолити, після чого залишити на 20-30 хвилин.

Потім злийте з баклажанів сік і полийте їх 4-5 столовими ложками олії, перемішайте. Овочі у олії можна покласти на суху сковорідку. Також, якщо хочете, спробуйте притиснути їх рівною кришкою, щоб вони підсмажилися рівніше та красивіше.

Раніше ми писали, як приготувати смачні сирники: корисні поради. Цю страву багато хто з нас любить ще з дитинства.

Джерело: Днепро Регион

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин