RU UA
1

Не нашкодьте своєму здоров'ю: перелік грибів, які не можна маринувати

Суспільство 17:58 - 27 вересня 2022

Грибники не радять маринувати грузді, рижики, вовнянки та сироїжки - їх краще засолити

Не нашкодьте своєму здоров'ю: перелік грибів, які не можна маринувати

Які сорти грибів не варто маринувати / Фото: Рixabay

Осінь - це пора збирання грибів. Але не кожна людина знає, що деякі сорти не можна маринувати на зиму. Експерти назвали види грибів, які краще не маринувати, щоб не нашкодити своєму здоров'ю.

Маринувати радять:

  • білі гриби;
  • підосичники;
  • підберезники;
  • моховики (польські);
  • маслюки;
  • рижики;
  • опеньки;
  • лисички;
  • печериці;
  • гливи.

Для консервації цих видів варто обирати молоді гриби приблизно однакового розміру та не змішувати сорти. 

Також фахівці радять під час маринування чи інших маніпуляцій з грибами не змішувати сорти. Маринувати недоварені гриби в жодному разі не можна, бо вони просто закиснуть.

А от засолювати грибники пропонують:

  • грузді;
  • рижики;
  • вовнянки;
  • сироїжки.

Темні гриби спочатку ошпарте окропом, а потім промийте в холодній воді. А взагалі, засолити гриби можна як сирими, так і вареними. Але в сирому вигляді солити гриби варто лише досвідченим грибникам.

Під час готування до грибів можна додати корінь або листя хрону, щоб вони стали гострішими, а також, щоб були захищенні від скисання.

Раніше повідомлялося, що у Карпатах виявили гігантський білий гриб. Знахідка важить 3 кілограми.

Джерело: РБК-Україна

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин