RU UA
1

Корисні поради: скільки часу зберігати варену ковбасу та як правильно це робити

Суспільство 18:50 - 05 жовтня 2022

Ці поради допоможуть довше зберігати ковбасні вироби

Корисні поради: скільки часу зберігати варену ковбасу та як правильно це робити

Як потрібно зберігати варену ковбасу/Фото: Рixabay

Різні сорти ковбасних виробів мають специфічні умови зберігання. Користь продуктів також залежить від терміну придатності. У матеріалі розповімо, скільки часу можна зберігати варену ковбасу та як правильно це робити. 

Термін придатності вареної ковбаси

Такі вироби, як сосиски, сардельки та варені ковбаси мають найкоротший термін придатності. Однак це також залежить від виду продуктів. Наприклад, натуральну ковбасу можна зберігати лише тиждень, а штучну – до 1,5 місяця.

Варто зазначити, що більше місяця ковбаса може зберігатися лише у непошкодженій упаковці. 

Як правильно зберігати варену ковбасу

Найоптимальнішою температурою для зберігання вареної ковбаси є від +2°С до +4°С. Такі вироби необхідно тримати у холодильнику. 

Існує три застереження, які дозволять протримати ковбасу у холодильнику довше:

  • зберігайте її у контейнері
  • загорніть у пергамент, фольгу чи спеціальний папір
  • не замотуйте ковбасу у поліетиленовий пакет

Корисні поради, як зберігати будь-які ковбасні вироби

  1. Щоб зріз ковбаси не обвітрювався, потрібно змастити його жиром або яєчним білком.
  2. Якщо виріб сильно обвітрився, покладіть його в холодне молоко.
  3. Щоб подовжити термін зберігання, покладіть ковбасу в морозилку. У такий спосіб зберігати ковбасні вироби можна не більше двох-трьох місяців.

Раніше ми писали, як зберегти цибулю до весни, щоб вона не проросла та не згнила. Для початку слід вибирати цибулю без вм'ятин, плям або плісняви. 

Джерело: Факти ICTV

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин