Як повернути черствому хлібу свіжість та м'якість: кілька порад
Ефект свіжості протримається кілька годин, а потім хліб знову затвердіє

Як повернути черствому хлібу свіжість та м'якість / Фото: Рexels
Не поспішайте викидати черствий хліб, бо йому можна повернути свіжість. Однак якщо на хлібі вже видно сліди цвілі або грибка - такий хліб їсти небезпечно.
Водночас, ефект свіжості протримається кілька годин, а потім хліб знову затвердіє.
Як розпарити черствий хліб в духовці
Розігрійте духовку до 180 градусів. Відірвіть шматок фольги, щоб загорнути хліб. Помістіть хліб у фольгу на деко в духовку. Якщо хліб нарізаний на скибочки, то він розпариться за 5 хвилин, а цілий буханець залиште на 20 хвилин.
Як освіжити хліб на плиті
Покладіть хліб у сито і поставте в каструлю. На дно каструлі налийте воду, щоб до сита залишилося близько 10 сантиметрів. Доведіть воду до кипіння. Тримайте хліб над киплячою водою 5 хвилин. Шматочки хліба періодично можна повертати, щоб вони розм'якшилися рівномірно.
Як розм'якшити черствий хліб в мікрохвильовці
Загорніть хліб у злегка вологий паперовий рушник. Поставте його в мікрохвильовку і включіть нагрів. Залежно від ступеня черствості хліба йому знадобиться 10-40 секунд, щоб повністю розм'якнути. Після нагрівання зніміть папір і дайте хлібу трохи охолонути.
Раніше ми писали, що люди часто виключають зі свого раціону хліб, бо відносять його до шкідливих продуктів, але можна обрати низькокалорійні хлібобулочні вироби, які менш калорійний, ніж деякі крупи.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!