Розморожування курки: як уникнути помилок, що псують м’ясо
Як розморозити курку за годину

Розморожування курки: як уникнути помилок, що псують м’ясо / Фото: Freepik
Ми багато і часто споживаємо м'ясо курки: цей продукт можна знайти в раціоні майже кожної родини. Тому варто знати й не нехтувати інформацією про те, як правильно, розморожувати таке м'ясо.
Як безпечно розморозити курку
Розглядаючи питання про те, як безпечно розморозити курку, слід пам'ятати про дві дуже важливі деталі.
- Перехресне забруднення: безпечні методи розморожування гарантують, що будь-яка крапля або рідина з курки буде локалізована і не потрапить на полиці холодильника, в раковину або на інші поверхні, які можуть становити ризик для безпеки харчових продуктів. Сирі соки птиці можуть містити шкідливі бактерії, такі як Salmonella, Clostridium perfringens і Campylobacter, які потенційно можуть призвести до харчових захворювань.
- Температура: Занадто тривале зберігання курятини в зоні від 4 до 30 градусів може сприяти розмноженню вищезгаданих бактерій.
Спосіб №1, як безпечно розморозити курку
Найкращий спосіб - покласти курку в холодильник на ніч.
Якщо у вас є час, розморожування в холодильнику на ніч в іншому контейнері, ймовірно, є найбільш надійним. Оскільки в холодильнику підтримується безпечна для харчових продуктів температура, нам не потрібно турбуватися про розмноження хвороботворних бактерій. А оскільки курка знаходиться у вторинному контейнері, нам не потрібно турбуватися про перехресне забруднення соками.
Цей спосіб безпечного розморожування курки перевершує інші варіанти, оскільки він має найменший вплив на якість курки,. Але він потребує певного планування. Кілограм курячого фаршу або курячих грудок без кісток потребує від 12 до 24 годин.
Тримайте курку в упаковці або перекладіть окремі курячі грудки в пакет із застібкою-блискавкою. Покладіть курку, яку ви хочете розморозити, у форму для запікання або миску, а потім поставте контейнер у холодильник. Вимийте руки.
Зачекайте від 12 до 24 годин. Огляньте курку, щоб переконатися, що вона повністю розморозилася, розгорніть її, а потім обережно утилізуйте сирий курячий сік, обережно виливши його в каналізацію. Продезінфікуйте раковину, вимийте руки і приступайте до приготування курки за вашим рецептом.
Як швидко та безпечно розморозити курку
Другий найкращий спосіб розморожування курки - у мисці з прохолодною водою; воду слід міняти кожні 30 хвилин. Хоча цей спосіб трохи більш практичний, він дозволяє отримати курку такої ж якості, як і при нічному розморожуванні, і набагато швидший.
Наскільки швидше? На кілограм курячого фаршу, курячі грудки, крильця або стегенця потрібно 30 хвилин, а на цілу курку - приблизно 2-3 години.
- Переконайтеся, що курка знаходиться в герметичній упаковці, або перекладіть її в пакет із застібкою-блискавкою.
Покладіть закриту курку в миску, достатньо глибоку, щоб вона була повністю занурена в воду. - Залийте курку холодною водою (ні в якому разі не теплою або гарячою, оскільки це може виштовхнути птицю в небезпечну зону), а потім накрийте її важкою банкою або іншим предметом, щоб утримати під водою.
- Міняйте воду кожні 30 хвилин, щоб вона залишалася холодною.
- Після того, як курка розморозиться, її потрібно готувати одразу після розморожування.
Нещодавно ми розповідали, чому не варто митися під час грози.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!