ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ці правила мають знати всі: як уникнути харчового отруєння на Великдень

Суспільство 13:20 - 18 квітня 2025

Населенню дали корисні рекомендації на період релігійних свят

Фото: Tochka.net

Фото: Tochka.net

20 квітня віряни святкуватимуть світлий день Великодня, проте в умовах роботи з продуктами важливо дотримуватися певних правил.

Деталі

Населенню дали корисні поради, які вбережуть від харчового отруєння під час приготування страв на свято.

Основне і найголовніше — мити руки та самі продукти. Особливо важливо робити це при контакті з м'ясом, яйцями та рибою.

Овочі та фрукти при споживанні добре промивайте питною водою, особливу увагу приділяйте зелені, листям салату. Мити їх треба ретельно, у проточній воді

Друге правило полягає в відокремленні приготовленої їжі від сирої.

Пам'ятайте, що сирі продукти мають нарізатися окремим ножем і на окремій дошці.

Буде чудово, якщо ви візьмете дошки та ніж конкретно для нарізки м'яса, овочів.

Ретельно готуйте їжу, щоб знешкодити патогенні мікроорганізми, що можуть бути в продуктах

У погано просмаженому м'ясі можуть розмножитися патогени, що загрожує гострою кишковою інфекцією.

Зберігати продукти потрібно за певної температури. Приміром, м'ясо, молочку обов'язково слід залишати в холодильнику і не тримати в теплі.

На стихійних ринках краще не закуповуватися, оскільки там неможливо проконтролювати якість продукції.

Завжди перевіряйте термін придатності та дотримуйтесь термінів споживання

Також радять використовувати натуральні барвники для яєць, оскільки такий спосіб вважається безпечнішим.

Раніше ми знайшли рецепт крашанок, які перетворюються на щось фантастичне за допомогою всього одного інгредієнта.

Джерело: t.me/zahust_prav

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин