Багатьом це правило невідоме: як потрібно варити гречку
Цей незвичний спосіб гарантовано здивує багатьох

Як потрібно варити гречку/Фото: pexels
Виявляється, формула 1 до 2 – не єдиний спосіб варіння гречки. Ми розповімо вам про маловідомий факт, як насправді потрібно готувати цю крупу.
Як потрібно варити гречку
Зазвичай люди використовують формулу 1 до 2 під час приготування гречки, тобто на одну склянку крупи додають дві склянки води. Однак це не завжди правильно. Існує спосіб, про який ви, можливо, не чули раніше.
Звична темна гречка з супермаркету продається вже напівготовою, а також пройшла первинну обробку. Щоб її приготувати, досить залити гречану крупу окропом (у пропорції 1 до 2). Після цього накрити кришкою і зачекати, поки вона не вбере всю воду і не набухне.
Щоправда, існує інша варіація цього способу, якщо ви боїтеся, що гречка не приготується повністю. Після того, як крупу заллєте окропом, поставте ємність на вогонь та доведіть до кипіння. Потім накрийте кришкою та чекайте до готовності.
Експерти зазначають, що не всю гречку можна варити таким способом. Окрім чорної, на полицях супермаркетів продається ще біла. Саме таку крупу потрібно варити на вогні до готовності.
Раніше ми писали, як правильно заморозити домашні пельмені. Головним секретом є те, що перед заморозкою їх необхідно зварити.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!