ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Не буде темніти: 5 простих способів зберігання авокадо

Суспільство 12:33 - 09 січня 2023

Ці лайфхаки врятують продукт, який можна буде використовувати для приготування страв ще протягом кількох днів

Не буде темніти: 5 простих способів зберігання авокадо

Як зберігати авокадо вдома/Фото: pexels

Не завжди вдається використати все авокадо відразу для приготування сніданку чи вечері. Тож часто цей продукт залишається на наступний день. Ми розповімо, як правильно зберігати авокадо, щоб воно не тьмяніло швидко.

Чому авокадо темніє

Це відбувається відразу після того, як воно контактує з киснем. М'якоть містить феноли і поліфенолоксидазу. Цей фермент при контакті з киснем змінює хімічну структуру перших. У результаті зелене авокадо стає темним.

Як правильно зберігати авокадо

Харчова плівка

Найпоширенішим способом уникнення контакту з киснем є накриття авокадо харчовою плівкою. Тоді м'якоть буде довше залишатися зеленою.

Лимонний сік

На зрізану поверхню авокадо вичавіть лимонного чи лаймового соку. Кислотність буде перешкоджати активності ферменту, таким чином гальмуючи потемніння.

Оливкова олія

Ще один дієвий спосіб – оливкова олія. Змастіть нею поверхню розрізаного авокадо.

Контейнери або холодильник

Часто виникають сумніви, чи можна класти розрізане авокадо у холодильник. Насправді ізоляція та низькі температури створюють додаткові бар'єри для кисню.

Вощанки

Це спеціальні промащені воском серветки. Вони спрацьовують не гірше, ніж харчова плівка, але можуть використовуватися повторно.

Раніше ми писали, як зробити в'ялу моркву знову хрусткою. Варто просто поставити овоч у спеціальний розчин.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин