RU UA
1

Приносять лише шкоду: добавки, які не варто змішувати з кавою

Суспільство 11:35 - 17 січня 2023

Звичайне молоко краще замінити на соєве, вівсяне чи кокосове

Що не варто додавати в каву, аби не перетворити напій на шкідливий

Добавки, які не варто змішувати з кавою/Фото: Pexels

Важко уявити ранок без ароматної склянки смачної кави. Баристи пропонують людям різні добавки до напою, однак деякі з них можуть лише нашкодити.

З чим не варто змішувати каву:

  • Маршмелоу та шоколад

Ці добавки зіпсують смак напою та позбавлять його аромату

  • Сиропи та ароматизатори

Майже всі сиропи та ароматизатори штучні. Вони можуть викликати проблеми зі шлунком. У таких добавках міститься велика кількість цукру, який шкодить організму. 

Часто до кави додають вершки тривалого зберігання, однак не варто забувати, що виробники змішують їх з синтетичними добавками та консервантами.

  • Цукор та мед

Цукор, сироп, згущене молоко, морозиво та мед насичують організм людини непотрібними вуглеводами. Вони призводять до збільшення ваги. Мед — не може стати замінником цукру. Він наповнює каву фруктозою, від якої хочеться ще більше їсти.

  • Молоко

Популярний напій погано поєднується з молочними продуктами. Одна чашка кави виводить з організму людини 2-3 г кальцію. Додавати молоко або вершки радять у напій без кофеїну.

  • Алкоголь

Спиртні напої у каві провокують здуття живота та біль у голові. Не варто їх змішувати.

Що можна додавати у каву

Краще обирати добавки без цукру, жирів та вуглеводів. Звичайне молоко можна замінити на соєве, вівсяне чи кокосове. До того ж з напоєм буде добре поєднуватися кориця, кардамон, перець та невеликий шматок лимона.

Раніше ми писали, як продовжити термін зберігання молока. Ловіть лайфхаки, як зберегти його від скисання.

Джерело: РБК

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин