Приносять лише шкоду: добавки, які не варто змішувати з кавою
Звичайне молоко краще замінити на соєве, вівсяне чи кокосове

Добавки, які не варто змішувати з кавою/Фото: Pexels
Важко уявити ранок без ароматної склянки смачної кави. Баристи пропонують людям різні добавки до напою, однак деякі з них можуть лише нашкодити.
З чим не варто змішувати каву:
- Маршмелоу та шоколад
Ці добавки зіпсують смак напою та позбавлять його аромату
- Сиропи та ароматизатори
Майже всі сиропи та ароматизатори штучні. Вони можуть викликати проблеми зі шлунком. У таких добавках міститься велика кількість цукру, який шкодить організму.
Часто до кави додають вершки тривалого зберігання, однак не варто забувати, що виробники змішують їх з синтетичними добавками та консервантами.
- Цукор та мед
Цукор, сироп, згущене молоко, морозиво та мед насичують організм людини непотрібними вуглеводами. Вони призводять до збільшення ваги. Мед — не може стати замінником цукру. Він наповнює каву фруктозою, від якої хочеться ще більше їсти.
- Молоко
Популярний напій погано поєднується з молочними продуктами. Одна чашка кави виводить з організму людини 2-3 г кальцію. Додавати молоко або вершки радять у напій без кофеїну.
- Алкоголь
Спиртні напої у каві провокують здуття живота та біль у голові. Не варто їх змішувати.
Що можна додавати у каву
Краще обирати добавки без цукру, жирів та вуглеводів. Звичайне молоко можна замінити на соєве, вівсяне чи кокосове. До того ж з напоєм буде добре поєднуватися кориця, кардамон, перець та невеликий шматок лимона.
Раніше ми писали, як продовжити термін зберігання молока. Ловіть лайфхаки, як зберегти його від скисання.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!