П'ять ознак зіпсованих печериць
Такі гриби потрібно відразу викинути

Як зрозуміти, що печериці вже непридатні до споживання/Фото: Pexels
Печериці — гриби, які дуже популярні серед українців. Вони можуть довго зберігатися. Люди готують з них різні страви. Варто пам'ятати, що печериці також можуть псуватися. Розповідаємо п'ять ознак, які говорять про зіпсовані гриби.
Запах
Не купуйте печериці, якщо відчуваєте запах хімії, гнилі та підвальної вологи. Їх аромат повинен бути свіжим та яскравим. Уважно слідкуйте за цим, щоб не зіткнутися з проблемами зі здоров'ям.
Наліт
Огляньте гриби зі всіх сторін. Якщо на капелюшку помітите липкий наліт, то їх потрібно відразу викинути.
Капелюшок
Свіжі печериці завжди мають сухий та приємний на дотик капелюшок. Їх колір — білий або кремовий. Якщо ви помітили блиск, то значить почався процес розкладання. Такі гриби не варто споживати.
Плями
Найменші цяточки на грибах дозволяють зрозуміти, що вони зіпсувалися. До того ж перевіряйте, щоб капелюх печериць не був плоским.
Пружність
Якщо маєте сумніви у свіжості грибів, то надламайте їх, щоб побачити колір всередині. Він повинен бути повністю білим. Не готуйте печериці, якщо їх серединка має темне забарвлення.
Раніше ми писали 5 простих способів зберігання авокадо. Ці лайфхаки врятують продукт, який можна буде використовувати для приготування страв ще протягом кількох днів.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!