RU UA
1

Три способи, які допоможуть пришвидшити дозрівання хурми

Суспільство 11:34 - 19 січня 2023

Смак фрукта можна покращити у домашніх умовах

Три способи, які допоможуть пришвидшити дозрівання хурми

Як зробити хурму солодкою та соковитою/Фото: Pexels

Хурма — один з найпопулярніших фруктів взимку. Часто його називають "серцевим яблуком". Якщо ви помилилися з вибором та придбали нестиглий фрукт, не поспішайте засмучуватися. Є три простих способи, які допоможуть дозріти хурмі в домашніх умовах.

Заморожування

Якщо смак фрукта терпкий та не солодкий, то його слід покласти у морозилку. При низькій температурі руйнуються тканини хурми та покращується смак. Перед заморожуванням фрукт потрібно добре помити та обернути харчовою плівкою. Варто пам'ятати, що після морозилки він стане дуже м'яким та його доведеться їсти ложкою.

Замочування у теплій воді

Під дією теплої води тканини хурми починають руйнуватися. Внаслідок цього зникає неприємна терпкість. Вам потрібно лише замочити фрукт у теплій воді та залишити на 9-12 годин. 

Яблука та банани

Для того, щоб покращити смак хурми, вам слід покласти її разом з яблуками та бананами. Їх можна помістити в один пакет та залишити на 2-3 дні. 

Раніше ми писали, як правильно зберігати лимони, щоб вони не втрачали аромат та не висихали. Цитрусові можуть зберігатися у холодильнику навіть близько 3-х місяців.

Джерело: Главред

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин