Чому не варто зберігати сковорідку з їжею в холодильнику
Без герметичної кришки страва може втратити свій смак та запах

Популярна помилка: чому не можна зберігати сковорідку з продуктами в холодильнику/Фото: Pexels
Багато людей залишають сковорідку з приготовленою в ній їжею в холодильнику. Популярна звичка може бути шкідливою. Розповідаємо, чому не варто зберігати сковорідку з продуктами в холодильнику.
Метали зі сковорідок можуть проникнути у їжу
Посуд з міді та алюмінію немає захисного покриття та може вступати в реакцію з продуктами. Зберігання готових страв у таких сковорідках може забруднити їжу металами. Внаслідок цього у людей виникають проблеми зі здоров'ям. Для того, щоб знизити такий ризик, потрібно використовувати сковороди з емальованим покриттям.
Без герметичності продукти втрачають смак і псуються
Сковорідки з їжею, які зберігаються у холодильнику, мають вологе середовище. Воно ідеально підходить для росту бактерій. Мікроби проникають у їжу та забруднюють її. До того ж вона вбирає запахи з навколишнього середовища та швидше псується. Без герметичної кришки страва може втратити свій смак та запах.
Пошкодження сковорідки
Внаслідок зберігання в сковорідці солоних або кислих продуктів у холодильнику, посуд може псуватися. Відбувається корозія металу, яка негативно впливає на нього. Пошкодження є постійним після того, як поверхня зазнала ерозії.
Раніше ми писали, чому не варто ламати спагеті. В Італії це зовсім не допустимо.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!