Незамінний помічник: як можна використовувати лимони на кухні
Цитрусовий допомагатиме кожній господині
4 способи, як використовувати лимони/Фото: Pexels
Лимон — це один з найуніверсальніших фруктів. Його додають у напої та різноманітні страви. Є декілька способів, як можна використовувати цитрусовий на кухні. Він стане помічником кожної господині.
Корисна та смачна заправка
Сік з лимона можна використовувати як заправку для салату. Неймовірно смачно він поєднується з цукіні, броколі та гарбузом. Спробуйте додати лимонний сік у свій салат та відразу відчуєте незвичний смак.
Додаткова кислинка
Лимонний сік можна використовувати замість оцту. Додавайте його в рецепти з харчовою содою. Сік здатний вступити з нею у реакцію та утворити СО2. Ваша випічка буде стрімко зростати, а аромат лимона розповсюдиться по всій кухні.
Консервація
Спробуйте приготувати консервовані лимони. Для цього вам потрібно нарізати цитрусовий та наповнити шматочками банку. Засипте фрукт 1/4 чашкою солі. Залийте лимонним соком та залиште у холодильнику на 3-4 дні.
Для м'яса
Кислота у цитрусовому здатна розм'якшити будь-яке м'ясо. Додайте лимонний сік при приготуванні та відчуйте ніжний смак. Якщо ви хочете зробити курку більш соковитою, то потрібно вичавити сік із двох лимонів всередину птиці.
Раніше ми писали, чи потрібно промивати макарони холодною водою після варіння. Люди часто сперечаються, чи слід це робити.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!