RU UA
1

Чому дверцята мікрохвильовки не можна зачиняти після користування нею

Суспільство 19:40 - 27 січня 2023

Якого правила варто дотримуватися, щоб не розмножити мікроби всередині пічки

Чому дверцята мікрохвильовки не можна зачиняти після користування нею

Чому не можна зачиняти дверцята мікрохвильовки / Фото: Pixabay

Зазвичай після нагрівання їжі власники мікрохвильовки одразу закривають її дверцята, щоб вона краще виглядала та не заважала працювати на кухні. Однак навряд такі люди знають, що цього робити категорично не можна. Зокрема тому, що в такому разі всередині мікрохвильової печі можуть розмножитися хвороботворні бактерії.

Чому дверцята пічки варто залишати відкритими?

Коли ми підігріваємо страву всередині мікрохвильовки, там утворюється конденсат, який осідає на усіх поверхнях. Це характерно для запікання та підігріву рідкої їжі, води чи напоїв. Його після користування приладом варто обов'язково прибирати за допомогою сухої ганчірки.

Якщо ж всередині мікрохвильовки залишається жир (а це відбувається досить часто), його треба прибирати одразу, інакше він швидко застигне та закріпиться на стінках. Потім відчистити його буде набагато складніше, тим більше, він з високою ймовірністю буде горіти або плавитися в пічці при кожному розігріванні. 

Для того, щоб запобігти цим проблемам, після розігрівання продуктів залишайте дверцята мікрохвильовки відкритими протягом 20 хвилин. Так камера провітриться, а конденсат щезне. Крім того, так ви зможете протистояти утворенню шкідливих хвороботворних мікроорганізмів усередині пічки. 

Раніше ми розповідали, як очистити мікрохвильову піч від бруду та жиру.

Джерело: Pixel

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин