Як варити рис, щоб він не злипався: слід дотримуватися важливого правила
Розкриваємо секрет розсипчастого рису, який зробить будь-яку страву з ним неперевершеною

Розповідаємо, як зварити рис так, щоб він не злипався / Фото: Freepik
Багато хто обожнює цю крупу, але не знає, як варити рис, щоб він не злипався. Насправді його приготування може бути не таким простим, як здається на перший погляд.
Деталі
Іноді в процесі варіння ви розумієте, що замість розсипчастого і хрусткого отримали злиплий і в'язкий рис. Уся справа в пропорціях. На одну склянку крупи слід брати дві склянки води.
Ще одна важлива деталь - сорт рису. Від нього залежатиме співвідношення води та крупи, а також тривалість приготування.
Щоб зварити рис розсипчастим, краще брати довгозернистий сорт і готувати його в глибокій каструлі з товстими стінками і дном.
Багато хто любить помішувати його під час варіння, але так робити категорично не можна. Помішування призводить до руйнування зерен, а вони починають виділяти крохмаль. Саме через нього ваша страва і набуває в'язкої структури.
Раніше ви розповідали, як варити рис, щоб він не розсипався під час приготування ролів. Для цього підійдуть як каструля, так і мультиварка.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!