Як визначити неякісний продукт лише за одним поглядом: допоможе етикетка
Щоб не потрапити у пригоду, варто уважно вивчати склад

На що варто звертати увагу під час придбання продуктів / Фото: Pixabay
На поличках магазинів можна знайти величезну кількість різноманітних смаколиків від не меншої кількості унікальних виробників та фірм. Однак вони відрізняються не лише цінниками, а й якістю. Проте багатьох людей непокоїть питання, а як же визначити, яка їжа якісна та корисна, а на яку краще не тратити гроші? Відповідь дуже прозаїчна та проста: усе можна перевірити, окинувши поглядом етикетку.
Які правила вибору продуктів?
Якість продуктів можна визначити, перевіривши склад та список компонентів, які до нього входять. Одні більш корисні, а інших варто уникати. Для цього варто тримати в пам'яті декілька критеріїв, згідно з якими треба обирати продукти.
- На першому місці завжди стоїть компонент, якого найбільше, тому завжди звертайте на нього увагу. Часто там вказують звичайну воду.
- Далі зазвичай перелічують продукти, які за своєю суттю натуральні, але за станом здоров'я або особистими принципами харчування деякі люди не вживають їх. Це, наприклад, цукор, глютен, сіль або лактоза.
- Наступний етап: шкідливі складники. Це модифікований крохмаль або пальмова олія. Якщо вас непокоїть якість їжі, такі продукти не купляйте.
- І останнє в цьому списку — те, про що варто забути та категорично уникати. Це крохмаль у складі молочних продуктів, пальмова олія — у шоколаді, ММО (обрізки) — у ковбасах.
Раніше ми розповідали, який шоколад може бути небезпечним для здоров'я.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!