Чому не варто залишати яйця в холодильнику
Холодний продукт схильний до конденсації

Чому краще зберігати яйця при кімнатній температурі/Фото: Pexels
Майже кожен з нас зберігає яйця в холодильнику. Експерти назвали причини, чому цього робити не варто. Такий спосіб зберігання потрібно використовувати не у всіх випадках.
Деталі
У холодильниках є окремий лоток спеціально для яєць. Вважається, що тоді продукт не буде псуватися. Варто зазначити, що в магазинах яйця зберігаються при кімнатній температурі. Вони не псуються та не втрачають свій вид. До того ж велика кількість рецептів випічки пишуть, що яйця кімнатної температури краще збиваються.
Холодний продукт схильний до конденсації, коли його виймають із холодильника. Може відбутися ріст бактерій на шкаралупі, яка є дуже тендітною. Під впливом різких температур вона легко може тріснути. Не варто також відразу охолоджувати в холодильнику тепле яйце. Можуть відбутися пошкодження.
При довгому зберіганні яєць в холодильнику, на шкаралупі починають з'являтися тріщини. З часом в них накопичуються шкідливі бактерії, які потраплять в організм людини.
Якщо ви думаєте, що продукт зараженим сальмонельозом, то його обов'язково зберігати при холодній температурі. Холодильник допоможе вбити ці шкідливі бактерії. Такий спосіб зберігання потрібен для подібних випадків.
Раніше ми писали, як відрізнити справжній сир від підробки. Необхідно вибирати натуральний, адже він корисний для здоров'я.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!