Як запастися консервацією без оцту: три варіанти заміни
Приготувати улюблені мариновані огірочки можна і без оцтової кислоти

Чим замінити оцет в консервації / Фото: Pixabay
Оцет — інгредієнт, який посідає чільне місце у процесі приготування запасів консервації. Без нього, здається, не вдасться приготувати хрусткі огірочки або смачні консервовані помідори. Однак не все втрачено, якщо у вас вдома не виявилося оцтової кислоти: її можна замінити іншими інгредієнтами. Розповідаємо, як вийти з ситуації.
Лимонна кислота
Найбільш простий та прозаїчний варіант заміни оцту в консервації. Але якщо ви вирішили використати замість нього лимонну кислоту, уважно слідкуйте за пропорціями. Ви можете отримати надто концентровану суміш, якщо не розрахуєте з кількістю. З тієї ж причини розчин може вийти, навпаки, надто слабким. Зімітувати оцтову есенцію 70% можна, якщо змішати столову ложку лимонної кислоти з 2 столовими ложками води, а звичний 9% оцет заміняється сумішшю столової ложки лимонної кислоти з 14 столовими ложками води.
Лимон
Для консервації огірків вам знадобиться навіть не цілий фрукт, а лише невелика його частинка. 6 слайсів лимона повністю заміняють оцет у трилітровій банці.
Червона смородина
Навряд ви очікували побачити такий варіант, однак, попри незвичність, він дуже дієвий. Тому краще тримати ці ягоди в пам'яті й прикупити свіжих, коли почнеться сезон. На майбутнє їх можна заморозити. Щоб під час консервації не використовувати оцет, візьміть на трилітрову банку дві склянки ягід смородини.
Нещодавно ми розповідали про незвичайні способи використання вівсянки.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!