RU UA
1

Чи треба чистити печериці: особливості приготування популярного гриба

Суспільство 11:16 - 27 лютого 2023

Дізнайтеся коли варто чистити печериці, а коли мити

Чи треба чистити печериці: особливості приготування популярного гриба

Коли потрібно мити, а коли чистити печериці/Фото: Towfiqu barbhuiya/Pexels

Печериці - це  дуже популярний гриб, який можна додавати у безліч страв. Він не потребує зайвих маніпуляцій для приготування і дуже швидко готується. Втім, залишається запитання: чи треба такий гарний гриб чистити або ж можна просто помити? Детальніше ми розкажемо як правильно підготувати печериці до вживання.

Деталі

Чистити свіжі печериці, будь вони куплені в магазині або зібрані власноруч у лісі, потрібно, бо на них збирається бруд і пил. Робити це можна щіткою, ножем, або мочалкою для посуду. Також обов'язково слід підрізати ніжку гриба.

Печериці також мають нюанси стосовно їх миття. Не варто замочувати гриб надовго у воді, адже він добре вбирає вологу, що погано позначиться на смаку і запаху продукту. Достатньо швидко обполоснути гриби, а позбутися від зайвого бруду допоможуть щітка або губка. Якщо потрібно прибрати зайву рідину після миття, грибочки слід відразу просушити за допомогою паперового рушника.

Почистити печериці можна ножем, обережно знявши верхню шкірку потягнувши її біля краю шапки гриба. Зазвичай варто чистити великі гриби, а маленькі слід просто промити водою.

Фото: Pexels

Особливості приготування гриба

Якщо ви зібралися смажити печериці, то краще їх не мити, а просто почистити. Так вони не вберуть зайвої вологи. Також слід позбутися від пошкоджених ділянок гриба, адже ці ділянки накопичують зайву вологу. Тоді після смаження у вас вийдуть хрусткі печериці із золотистою скоринкою.

Щоб варити печериці, навпаки їх варто добре помити. 

У разі, якщо ви хочете заморозити ці гриби, то їх слід ретельно почистити та просушити. Такі гриби після заморозки попередньо розморожувати не потрібно, можна одразу готувати їх: тушкувати, варити чи смажити.

Для сушіння печериць мити їх вкрай не рекомендується. Це збільшить час сушіння і може стати причиною появи цвілі та зміни кольору гриба. Для сушки слід звертати увагу на якісні гриби без пошкоджень.

Раніше ми розповідали, як зберегти хліб свіжим і смачним довгий час. 

Джерело: УНІАН

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин