Як зробити антипригарне покриття на сковороді: лайфхак наших бабусь
Для цього достатньо обзавестися сіллю та олією
Як самостійно зробити антипригарне покриття на сковороді/Фото: Getty images
Незважаючи на те, що існує безліч варіантів сковорідок з антипригарним покриттям, завжди є можливість зробити його самостійно. Для цього достатньо скористатися простим лайфхаком наших бабусь.
Навіщо це треба
Антипригарне покриття – незамінний компонент у сковороді, без якого неможливе комфортне приготування страви. З одного боку, існує безліч елементів посуду з таким покриттям, але це робить його набагато дорожчим. По-друге, до ряду антипригарних покриттів є серйозні питання, зокрема, в процесі виробництва тефлону використовуються канцерогени, що робить його небезпечним, тому фахівці радять позбавлятися таких сковорідок як мінімум після пошкодження тефлонового покриття.
Використовуючи цей лайфхак, ви можете або відтворити антипригарне покриття на своїй сковороді, або придбати гарну чавунну сковороду і не платити за цей додатковий елемент. Для цього достатньо мати олію та сіль.
Алгоритм приготування антипригарного покриття
- Нагріваємо сковороду і насипаємо в неї склянку кухонної солі.
- Смажимо сіль на маленькому вогні п'ятнадцять-двадцять хвилин, іноді помішуючи лопаткою. Потім позбавляємося солі, промиваємо посуд м'якою тканиною без миючого засобу і висушуємо на вогні.
- Після цього змащуємо сковороду декількома краплями олії, прогріваємо її протягом 3 хвилин і повторюємо процедуру. Після цього радимо протерти сковороду сухою серветкою.
Раніше ми розповідали, як легко видалити шкірку з ананаса. Унікальний лайфхак скорочує час очищення всього до однієї хвилини.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!