Дешевше за філе: які є гідні альтернативи курячій грудці
Ці дешевші відповідники так само багаті на білок і поживні речовини

Яке м'ясо дешевше, але не гірше за філе/Фото: JÉSHOOTS/Pexels
Багато людей з м'ясних продуктів вживають тільки куряче філе. Воно поживне, дієтичне не має кісток і з нього можна приготувати багато смачних страв. Але ціна на курячу грудку останнім часом дуже зросла. Ми підібрали дешевші альтернативи м'яса, які також поживні і багаті на білок, які не "влетять вам у копійку".
Індичачі або курячі крильця
Індичачі крила більші та м'ясисті за курячі, в них багато м'яса, а ціна нижча за курячі грудки або ж стегна. До того ж м'яса індички дієтичне та корисне. Цей продукт підійде для запікання або для легкого низькокалорійного бульйона. Перед запіканням чи жаркою варто промаринувати м'ясо.
Курячі крильця дешевші за філе і швидко готуються. Їх можна додати до гарніру або салату.
Курячі стегна
М'ясистий продукт, який вигідніший за філе. Приготувати стегна можна в духовці, обсмажити або зварити бульйон.
Яловичий гуляш
Гуляш - це невеликі шматочки яловичого м'яса, які нічим за якістю не відрізняються від цілісного шматка, але їх ціна набагато доступніша. Цей продукт можна використовувати для багатьох страв, у тому числі для фаршу. Такі шматочки м'яса підуть на підливу, плов, підсмажку або для супу.
Змішаний фарш
На думку багатьох шеф-кухарів, найсмачніші та найсоковитіші котлети виходять саме з недорогих шматочків м'яса змішаного фаршу, тож тут не варто переплачувати.
Субпродукти
Наситити організм білками та корисними елементами допоможуть також субпродукти – язик, курячі серця, печінка. З них можна зварити відмінний бульйон або потушкувати у сметані чи будь-якому іншому соусі з пряними спеціями.
Раніше ми розповідали, як варити макарони, щоб вони не злипалися: дієві та корисні поради.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!